KKTC’de futbol heyecanı 18 Haziran’da başlayacak

02.06.2020 - 17:49 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 17:50

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1. Lig karşılaşmalarının 18 Haziran’da başlamasına karar verdi. Maçların seyircili ya da seyircisiz oynanmasına daha sonra karar verileceği ifade edildi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ile ara verilen liglerin durumuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. KTFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Süper Lig ve 1. Lig maçlarının 18 Haziran’da başlamasına karar verdi. Toplantıda alınan kararlar şöyle:

- TFF’nin, KTFF’ye hibe yolu ile verdiği testlerle 6 Haziran 2020 Cumartesi gününe kadar Sağlık Bakanlığı eli ile takımlarımız ve hakemlerimizin testlerinin tamamlanmasına;
- 7 Haziran 2020 Pazar günü itibarı ile hazırlık maçlarına başlamasına;
- Sadece Süper Lig ve 1. Lig A takım karşılaşmalarının 18-19 Haziran 2020 tarihinde başlayarak Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması için gerekli programın yapılmasına;
- Bu ligler dışında kalan diğer tüm liglerin akıbetinin, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak olan bir sonraki toplantıda kararlaştırılmasına;
- Karşılaşmaların seyircili veya seyircisiz oynatılması konusunda, Sağlık Bakanı Sayın Ali Pilli’nin ligin başlamasından önce yeniden bir değerlendirme yapıp son noktayı koymasına karar verilmiştir."

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, 18 Haziran’da başlayacak Süper Lig, 1. Lig ve kupa maçların programını açıkladı. Sezonun geri kalanında 5 futbolcu değişikliği hakkının da uygulamaya konulacağı ifade edildi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 18 Haziran’da başlayacak liglerin programları ilan edildi. Açıklamada ayrıca 5 futbolcu değiştirme uygulamasıyla ilgili olarak ise, "IFAB tarafından kabul edilen ve ülke federasyonların takdirine bırakılan 5 oyuncu değişikliği konusunda talimat düzenlemesi yapılarak sezonun geriye kalan lig ve kupa maçlarında söz konusu uygulamaya geçilmesi kararı alınmıştır. Bu değişiklikler devre arası hariç olmak üzere oyunu kesintiye uğratmamak adına, müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilecektir" denildi.

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nın yarı final ilk maçları da 24 Haziran Çarşamba günü oynanacak. Kupa eşleşmeleri 4 Haziran Perşembe günü çekilecek kura ile belirlenecek.

K-Pet Süper Lig’in 23. ve 24. haftası ile K-Pet 1. Lig’in 23. haftasının programı şöyle:

K-PET Süper Lig

23. hafta
18 Haziran Perşembe
Doğan Türk Birliği - Türk Ocağı Limasol
Binatlı - Gençlik Gücü TSK

19 Haziran Cuma
Yenicami - Düzkaya KOSK
Hamitköy - Mağusa Türk Gücü

20 Haziran Cumartesi
Küçük Kaymaklı - Göçmenköy İYSK
Gönyeli - Çetinkaya TSK
Merit A. Yeşilova - Baf Ülkü Yurdu

21 Haziran Pazar
Lefke - Cihangir GSK

24. Hafta
26 Haziran Cuma
Çetinkaya TSK - Hamitköy ŞHSK
Baf Ülkü Yurdu - Gönyeli SK

27 Haziran 2020 Cumartesi
Düzkaya KOSK - Binatlı YSK
Göçmenköy İYSK - Gençlik Gücü TSK
Küçük Kaymaklı TSK - Merit A. Yeşilova

28 Haziran Pazar
Cihangir GSK - Yenicami AK
Mağusa Türk Gücü - Doğan Türk Birliği
Türk Ocağı Limasol - Lefke TSK

K-PET 1. Lig

23. Hafta
20 Haziran Cumartesi
Mesarya - Esentepe KKSK
Dörtyol - L. Gençler Birliği SK
Lapta - Görneç KSK
Mormenekşe - Yonpaş Dumlupınar TSK
Maraş - Girne Halk Evi
Yalova - Çanakkale TSK
Ozanköy - Karşıyaka ASK

Senin için hazırladığımız haberler