Klopp onu istiyor: “40 milyon sertlini gözden çıkarttılar”

22.02.2021 - 17:53 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 17:57

Liverpool haberleri... Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, Brighton Hove-Albion forması giyen İngiliz stoper Ben White’ın transfer edilmesi için talimat verdi. İşte detaylar...

Klopp onu istiyor: “40 milyon sertlini gözden çıkarttılar”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Liverpool stoperde aradığını bir türlü bulamadı. O transferlerin sonuncusu ise yine Klopp’un isteği üzerine gerçekleşmek üzere. Transfermarkt değeri 22 milyon Euro olan Ben White, Liverpool’un radarına takıldı. Kırmızılar İngiliz stoper Ben White’ı alabilmek için 40 milyon Sterlin değerinde bir teklif hazırlıyor.

40 milyon Sterlin

Football Insider’in haberine göre, Liverpool; savunmadaki sorunların önünü alabilmek için Brighton Hove-Albion’un genç stoperine kancayı taktı. Alman teknik direktör Jurgen Klopp’un isteği üzerine harekete geçen yetkililer, Ben White için 40 milyon Sterlin değerinde bir teklif yapmaya hazırlanıyor. 

25 lig maçında 34 gol gördüler

Bir önceki yılın şampiyonu Liverpool, bu yıl savunma hattında ciddi sorunlar yaşadı. 25 lig maçında 34 gol yemekten kendini alamayan takım, savunma hattını güçlendirebilmek için atılımlarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 38 maça çıkıp 33 gol yiyen ekip; bu yıl henüz 25. lig maçında bir önceki yılı geride bıraktı. Virgil van Dijk, Joe Gomez ve Joel Matip sakatlıklardan kurtulamamasından ötürü savunmada Türk stoper Ozan Kabak’a büyük sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki yıllarda savunma bölgesinde bu tip aksaklıklarla karşılaşmak istemeyen Klopp, Premier Lig tecrübesi olan genç bir stoperi transfer etmek için düğmeye bastı. Liverpool’un hedeflediği futbolcu ise, Brighton Hove-Albion’un bu yıl büyük çıkış yapan genç stoperi Ben White.

Liverpool’dan daha az gol yediler

Bu sezon sadece 2 lig maçını kaçıran Ben White, 23 lig maçının tamamında ilk 11’de başlayarak istikrarı ile büyüledi. Geçtiğimiz yıl Leeds United ekibine kiralanıp burada 49 maça çıkan oyuncu; 48 maçta ilk 11’de başlamıştı. Bir nevi, Premier Lig’e geri dönen Leeds United’in sigorta stoperlerinden biri konumundaydı. Leeds ile 46 lig maçının tamamında sahada olan White, o yıl 46 maçta 30 gol yiyen takımın vazgeçilmez bir parçasıydı. Bu yılda genç stoper için değişen bir şey yok. 15. sıradaki Brighton Hove-Albion, bu yıl 30 gol yiyerek; kalesinde Liverpool’dan daha az gol gördü. 

Senin için hazırladığımız haberler