Koç, 2 yılda cebinden 1.1 milyar verdi

22.05.2020 - 12:57 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 13:00

Ajansspor YouTube yanınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Yardımcısı Burhan Karaçam, Ali Koç'un 2 yılda kulüp için 1.1 milyar TL verdiğini söyledi.

Koç, 2 yılda cebinden 1.1 milyar verdi

AJANSSPOR-ÖZEL

Fenerbahçe Başkanı Yardımcısı Burhan Karaçam, başkan Ali Koç'un verdiği para desteğini ilk kez Ajansspor'a açıkladı.

Ajansspor Youtube kanalında yayınlanan Evden Futbol programında Hüseyin Özök'e konuk olan Karaçam, "Başkan Ali Koç'un kulübe kendi katkısı 150 milyon Euro'ları (1 milyar 114 milyon lira) geçti. Ben tam rakamı bilmiyorum. Kendisi isterse açıklar" dedi.

 

Döviz kazandıracak faaliyet yok

Fenerbahçe'nin borcuna da değinen Karaçam, "Bizim 600 milyon Euro borcumuz var, 100 milyon Euro da bilançoda gözükmeyen yabancı oyuncu odaklı borçlar var. Raporlama prensipleri nedeniyle o bilançoda bu borçlar yer almıyor. Borcun var 600, alacağın var 300 aktif pasif gelirlerle. Döviz kazandıracak bir faaliyetin olmadığı hiçbir yerde olmaması lazım bu durum" şeklinde konuştu.

 

Borç düşmedi daha

Döviz borcunu Türk Lirası'na çevirmek için bankalarla yapılan görüşmeye de değinen Karaçam, "Ocak ayı sonunda bankalara başvurduk ve 'Döviz pozisyonunu taşımak istemiyoruz' dedik. Bazı bankalar çabuk geri döndü. Borç yine borç, yine o kadar miktar borcumuz var; yani bir azalma yok. Döviz cinsinden gelirimiz yok, bu riskten arındırdık kulübü. 600 milyon Euro borç derken toplam borç bu. Kimileri göreve geldiğinizde 600 milyon Euro açıklamıştınız şimdi 300 oldu diyorlar; öyle bir şey kesinlikle yok, bunu çarpıtıyorlar" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler