Koç, 4. operasyona Samandıra'dan başlayacak

Orhan Gülek
07.06.2021 - 15:14 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 16:07

Fenerbahçe Başkanı, seçimden sonra yeni bir operasyon için düğmeyeye basacak. Samandıra'da sil baştan yapacak. İşte detaylar!

Koç, 4. operasyona Samandıra'dan başlayacak

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe Başkan Ali Koç, ikinci dönemine girmeye hazırlanıyor. 25-26 Haziran’da yapılacak olağan kongrede Koç'un 3 yıllık yeni dönemi başlayacak. Ve Koç, dördüncü kez düğmeye basacak. Başkan, geçen hafta basın toplantısında verdiği işaretten sonra Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde de büyük bir operasyona girişecek. 

Kongrede de 'Kral çıplak' diyecek

Kongrede ciddi bir rakibi olmadığı için Koç, bir yandan yeni teknik direktör çalışmasını sürdürüyor. Başkan ya bir Alman veya bir Portekizli hocayı düşündüğünü açıklamıştı. Koç, öncelikle kongrede mali konularda kulübü hangi koşullarda aldığını detaylı şekilde anlatacak. Ki geçen haftaki basın toplantısında "Biz aslında göreve 1 yıl erken geldik. Yoksa 6 ay sonra kral çıplaktı. Kongrede kazanan kaybetti, kaybeden kazandı" diyerek Aziz Yıldırım döneminden kulübü ağır bir mali tabloyla devraldığını dile getirdi. 

İlk neşteri Samandıra'ya atacak


Seçimden hemen sonra Koç, ilk neşteri Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne vuracak. Disiplin ve uyum sorunu olduğunu düşünen Koç, burada en alt birimden en üst birime ve de teknik heyette yer alan isimleri de içerecek şekilde, düşünmediği isimlerle yolları ayıracak. Çünkü Koç, artık yeni dönemde aynı sorunlarla uğraşmak istemiyor. Teknik heyette yer alan yardımcı antrenörler Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, Mehmet Yozgatlı ve Selçuk Şahin'in akıbeti de bu süreçte belli olacak.

 

Yabancı kuralı rotayı belirleyecek

Yeni sezon için kadronun yüzde 70'inin geçen sezondan hazır olduğunu belirten Koç, bir stoper, iki kanat ve santrfor mevkilerine takviyeler yapacaklarını söylerken fırsat transferi olursa sol ve sağ bekler de düşüneceklerini belirtmişti. Transfer politikasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralındaki son kararı da etkili olacak. 8+6 modelinden vazgeçilmezse yerli oyuncu açısından zengin olan Fenerbahçe'nin eli güçlenecek. Ancak yeniden 14 yabancıya geçilirse, sarı lacivertliler de yabancı oyuncu pazarına yönelecek, düşünülen takviyeler için. 

Sportif direktör belirsiz

Koç yönetimi geçen sezon kiralık geçirenlerle takımda kalan ama verimli olmayan oyuncularla da yollarını ayırmak için çalışmalar yapacak. 

Emre Belözoğlu ile yolların ayırlmasından sonra yeni bir sportif direktör gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Kamuoyunda kulübün efsanelerinden Rıdvan Dilmen ile Medipol Başakşehir'in CEO'su Mustafa Eröğüt'ün de adı geçiyor. Adı geçenlerden Önder Özen ise beINSports'tan ayrıldı ancak hemen NTV ile yeni yayın dönemi için anlaştı. Dolayısıyla Özen gündemde yok. 

Senin için hazırladığımız haberler