Fenerbahçe'de Ali Koç: Futbolda FETÖ var! Yeni TFF Başkanı adayı çıkması şart

İsa Kethüda
04.06.2022 - 10:35 | Son Güncellenme: 04.06.2022 - 20:18

Fenerbahçe haberleri. TFF Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. İşte toplantıda tüm yaşanan gelişmeler,.

Fenerbahçe'de Ali Koç: Futbolda FETÖ var! Yeni TFF Başkanı adayı çıkması şart

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Kulübünün 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısı başladı.


Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, yüksek divan kurulu başkanı Uğur Dündar ve üyeler katıldı.

İsmail Kartal alkışlarla karşılandı

Başkan Ali Koç, toplantıya futbol takımındaki görevi sona eren teknik direktör İsmail Kartal ile geldi. Bu sırada üyeler, uzun süre İsmail Kartal'ı alkışladı ve lehine tezahüratta bulundu.

Divan başkanlığına Talat Yılmaz seçildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan yönetici Fethi Pekin, 761 katılımcının bulunduğunu ifade etti.

Olağan mali genel kurulda divan başkanlığına Talat Yılmaz, oy birliğiyle seçildi. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Toplantı, 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporunun okunması, görüşmeler ve 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporunun ibrası ile devam edecek.

Daha sonra 2022 yılı bütçesi ve ek bütçe, genel kurul oylarına sunulacak.

Koç, TFF kararını verecek

Sarı-lacivertli takımda başkan Ali Koç'un, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

"İsmail Hocamıza vedasını yapmak için çağırdık"

 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan başkan Ali Koç, "İsmail Kartal Hocamıza ve ailesine hoş geldin diyorum. Bizim bir arzumuz vardı, hocamıza ilettik o da sağ olsun, kırmadı geldi. İsmail Hocamıza vedasını yapmak için çağırdık o da kırmadı geldi. İsmail Hocamızı çağırdık her zamanki gibi geldi, yine gelecektir.

"İsmail Hocamız hiçbir beklentisi olmadan göreve geldi"

İsmail Hoca yükü ağır bir takıma kendi geldi. Hepimiz gibi, hepiniz gibi o da maçları seyrederken yaşadıklarımıza, şansımıza, bir kez daha çok büyük umutlarla başlayıp ilk 8-9 hafta domine ettiğimiz ligde, birden bire türbülansa girdiğini görüp bizimle temasa geçti. Hatırlarsınız 2014-15'te hala faili meçhul olan takımıza karşı yapılan suikast girişiminde nasıl dimdik durduysa yine dimdik ayakta durdu ve güzümüzü bahara çevirdi. İsmail Hocamız hiçbir beklentisi olmadan göreve geldi. Çünkü İsmail Kartal; Fenerbahçe'yle var olan değil, Fenerbahçe için var olan bir profildir.

"Bu buruk bir veda, geçici bir veda"

Rahmetli dedem hep şunu söylerdi; Başarılı bir erkeğin arkasında hep güçlü bir kadın olmalıdır." Sema Hanım, İsmail Kartal'a çok büyük destek oldu. Ailecek arkasında durdular. Fenerbahçe camiası adına teşekkür ederim. İyi ki Fenerbahçe'nin İsmail Kartal gibi değeri var. Bu buruk bir veda, geçici bir veda. Hocam yollarımız kesişene kadar Allah yar ve yardımcın olsun, şansın bol olsun" dedi. 

İsmail Kartal: "Biz ailecek Fenerbahçeliyiz"

Fenerbahçe'ye veda eden İsmail Kartal ise, " Şu anda ne söyleyeceğimi işin doğrusu bilemiyorum. Sayın Divan Başkanımıza, Kulüp Başkanımıza, değerli üyelerimize ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Biz ailecek Fenerbahçeliyiz. Çok fazla konuşmayı seven bir insan değilim. Göreve geldiğimde oyuncu arkadaşlarımızla toplantı yaptım, ben yapmacık olamam, rol yapamam! "Bizim camiamıza bir borcumuz var. Bu borcu ödemeliyiz" dedim. 

"Bu takım Allah'ın izniyle şampiyon olacak"

Oyuncularımız ne borcu hocam diye sordular; Ben de "taraftarımıza borcumuz var" dedim. Siz bu stadyumu dolduracaksınız, 50 bin kişi bu stadyuma gelecek dedim. Çok karakterli oyuncularımız var, hepsine teşekkür ediyorum. Takımımızın oyun gücü var, birkaç takviyeyle birlikte, yeni hocamızla bu takım gelecek sezon Allah'ın izniyle şampiyon olacak" şeklinde konuştu. 

Koç: "Benim bir kuruş alacağım yoktur kulüpten"

Mali gene kurulda açıklamalarına devam eden başkan Ali Koç, "Her şeyimizi sorgulayın, başarısızlığımıza istediğinizi söyleyin. Ama finansal konuda ben ve arkadaşlarımızın çabalarına saygı göstermezseniz ters düşeriz. Kulüpte hangi denge vardı? Hangi rakamlara göre alınan bir denge vardı? Neyin dengesi kardeşim? Birkaç üyemiz, 'Başkanımızın alacağı ne olacak?' diyor. Benim bir kuruş alacağım yoktur kulüpten.

"Lütfen bunu bir daha gündem getirmeyin"

Lütfen bunu bir daha gündem getirmeyin. Bir gün 'Kulübün, bana şu kadar borcu var' dersem, beni ihraç edin. Bunları konuşmaktan utanıyorum. Pandemi ortaya çıktı, kur deli gibi arttı, sorumsuz TFF her sene beIN Sports'a indirim yaptı ama hapse biz gireceğiz. Ne güzel dünya!

"Yabancı sayısı belli değil"

Yabancı sayısı belli değil, yayıncı kuruluş belli değil, harcama limiti belli değil, TFF ne olacak belli değil.

"Benim konuşmam yetmez"

Trabzon'da asılan paçavra ile ilgili harekete geçen tüm derneklerimize, taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Peki buradakiler, kaç kişi hukuk yoluna başvurdu? Camia olarak ayağa kalkmamız lazım. Ne olup bittiğine bakın! Benim konuşmam yetmez.

"Aykut hoca benim için her daim efsane olarak kalacaktır"

Aykut hoca Fenerbahçe’nin efsanelerinden biridir. Kendisi çok dolduruşa geliyor. Nasıl olduysa Aykut Kocaman, kendisi Konyasor antrenörüyken bize geldiği deplasman maçı, tesadüf Alex’in geldiği maçtı. Kendisini Alex ile karşı karşıya getirmenin yanlış olduğunu, bilerek yapıldığını söyledi. Ben bunu şiddetle iade ediyorum kendisine. Bizim öyle bir niyetimiz olsaydı kendisi çok daha iyi anlardı. Biz yönetime geldikten sonra bazı eski oyuncularımızı maçlara davet ettik. Alex’in gelişi bizden bağımsız olarak Türkiye’ye geldi. Sırf konunun hassasiyeti ve Aykut hocaya duyulan saygıdan dolayı ne ben kendi locama ne de yönetim locasına davet ettim. Hatta loca krizi diye gazetede olay oldu. Başka loca sahibimiz ağırladı. Plaket vermedik, kendi locamda ağırlamadım, soyunma odalarında karşı karşıya getirmedik. Tüm bunlara rağmen Aykut hocanın bunları demesi abestir. Onun dışında Aykut hoca benim için her daim efsane olarak kalacaktır. Fenerbahçe’nin çok efsane sporcuları vardır ama her sporcusu hayatının şu döneminde Fenerbahçe için var olan, Fenerbahçe ile var olan ayrımını yapmamız gerekiyor. Sporculuk vasfı sebebiyle Fenerbahçe’de belli pozisyonlar alıp kendi maddi imkanlarını geliştirmiş sporcular da vardır. Hepsini aynı şeyde tutamam.”

"Olumsuz anlamda her şeyi yaşadım"

Olumsuz anlamda her şeyi yaşadım. Baht mıdır, şans mıdır, lanet midir? Anlamadım gitti. Bu sezon kombinelere yüzde yüz zam gelecek. Hiç homurdanmayın. Kovid döneminde tribünlerden gelir elde edemedik.

"Kombinelere zam getireceğiz"

Kombinelere zam getireceğiz, buna mecburuz. Ve bu zam maalesef %100'ün üzerinde olacak" dedi.

Ali Koç yönetimi mali açıdan ibra edildi

Fenerbahçe'de Ali Koç yönetimi, 2021 yılı mali faaliyetleri için ibra edildi.

Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetimi, 2021 yılında yönetim kurulu faaliyeti ve denetim konusunda ibra edildi.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal Fenerbahçe'ye böyle veda etti
Habere Git

Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Elçin Çoban: "Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. Fenerbahçe Başkanını eleştirdim fakat asla küfür ve hakaret etmedim. Yavru Vatan Kıbrıs'ta her zaman Fenerbahçeli olmaktan gurur duydum."

Ali Koç: "Sayın üyeler bizim dönemimizde ihraç konusunda neredeyse aktif olmayan konumdaydık, bizden önceki dönemden devam eden ihraçlar vardı. Bu kişinin çıkıp, başkana ve çalışanlara hakaret etmem deyip yüzsüzce çıkması alçaklıktır."

"100. yıl temalı formalarımız sezon sonuna kadar devam edecek"

Genel kurul sonunda kürsüye çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu 100 yılı, 1.5 yıl olarak görüyorum. 100. yıl temalı formalarımız sezon sonuna kadar devam edecek. Desteğinize ve güveninize çok ihtiyaç vardır. Fenerbahçe'nin aldığı sorumluluk, şehidiyle gazisiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün saygısını göstermesiyle bize yakışacaktır. Fenerbahçe Akademisi, stadyumu gibi Türkiye'ye örnek olacak. İnşallah bu eseri Cumhuriyetimizin 100. yılı öncesi kullanıma açarız" dedi.

"3 Temmuz kararları için TFF'ye dava açıldı"

Koç, "3 Temmuz kararları için TFF'ye dava açıldı. Davanın yargılanması devam ederken TFF avukatları, davayı sürüncemede bulunmak istediler. Hakimin reddi talebinde bulundular, konu İstinaf Mahkemesi'ne götürülmüştür. Dava devam edecektir. Hepimizin odağı burada olmalıdır. TFF kadar Adalet Bakanlığı tarafında da bir sorumluluğun olması gerektiği açıktır. Avukatlarımız tarafından dava açma hakkı saklı kalmak kaydıyla, 659 sayılı KHK kapsamında başvuru yapıldı." şeklinde konuştu.

Ali Koç "Amaç Fenerbahçe'nin itibarının iade edilmesi ve zararlarının karşılanmasıdır. Gücümüz yettiğinde en iyi teknik direktörü getirdiğimizi düşünüyorum. Jorge Jesus birkaç kez dünyanın en iyi 10 teknik direktörü arasında yer aldı. Bu kolay bir iş değil. İnanıyorum ki Fenerbahçe şu şanssız gidişatını kırdığında başarılar kazanacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır"

TFF'de başkanlık için yapılacak seçime de değinen Koç "Biliyorsunuz TFF seçimleri var. Dün bir toplantı oldu. Bu toplantıya bildiğiniz gibi Kulüpler Birliği'nde genel kurul yapılana kadar biz katılmıyoruz. 2 adaydan bahsediliyordu, 1 aday çıktı. Herhalde tarihin en garip, en tutarsız ve verdiği kararlarla futbolun gidişatına, menafaatine bana göre en uzak kullanılmaya en elverişli bir federasyonla buraya kadar geldik. Ne harcama limitleri belli, ne oyuncu sayısı belli... Önümüzü göremiyoruz.

 

Şu an 1 kişi adaydır resmi olarak. Benim sevip, saydığım bir kişidir. Burada paylaştıklarımı kendisiyle daha detaylı paylaştım. Fenerbahçe'nin hassasiyetini, hem de TFF'nin Trabzonlulaştırılmaya çalışıldığını biliyorsunuz. TFF başkanı olacak kimsenin ailesinde hiç kimsenin kan bağıyla, bu yapıyla hiçbir ilişkisi olmamalıdır. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye şaibeye yer vermemek için." dedi.

İlgini Çekebilir
"Kulüpten alacağım yoktur" dedi! Koç, Fenerbahçe'ye toplam kaç para bağışladı?
Habere Git

"Beterin beteri var konumuna gelmekten korkuyorum"

TFF'de yapılacak seçimin dönüm noktası olduğunu söyleyen Koç "Bu seçim dönüm noktasıdır. O kadar çok sorunumuz, yığınla problemimiz var ki... Bu gidişat, gidişat değil. Beterin beteri var konumuna gelmekten korkuyorum. İsyan ettiğim tablo şudur: Futbolla alakası olmayan, iş dünyasının bir mensubunun, futbol dünyasından kimseye danışmadan, sayın Cumhurbaşkanımız'a bir isim götürerek, bu kişi TFF başkanı olursa iyi olur denmesini ve gidişatın, beyfendi ve Cumhurbaşkanımız istiyor lafları altında geliştirilerek, bizlere sunulması, biz Fenerbahçe olarak kabul edebileceğimiz bir durum değildir.

 

Ne tesadüftür ki aynı kişi, bir önceki TFF yönetiminin oluşumunda ve kurgulanmasında da rol alan kişidir. Çıktığım TV programında bundan sonra TFF başkanı olacak kişinin, yumuşak karınları olmaması gerektiğini, futbolun sorunları için dik durabilecek bir konumda olması gerektiğini paylaşmıştım. Yumuşak karnın ne demek olduğunu örnek vererek ifade etmiştim" dedi.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Fenerbahçe’de 2 üye ihraç edildi! Salon karıştı
Habere Git

"Fenerbahçe bu örgütün saldırısına uğradı"

Türk futbolunun içinde FETÖ'nün devam ettiğini ifade eden Koç "Argümanın nereye gittiğini biliyorsunuz. Devletimiz kamuya personel alırken, o kadar ince, detaylı sorgulamalar yapıyor ki... Bir daha bu söz konusu terör örgütüne mensup kimsenin memur olmaması için müthiş bir filtreden geçiriyor. Başka bir örnek, 2. el bir telefon alan kişinin telefonunda, yakından uzaktan hiç alakası olmamasına rağmen Bylock çıktığı için o kişinin çok büyük sıkıntılar yaşadığını bildiğimiz pek çok örnek var.
 

"Şimdi TFF bana göre kamu değil belki özel ama aynı hassasiyet, aynı incelik ile belirlenmeli. Fenerbahçe olarak biz bunu gündeme getirmek zorundayız. Çünkü Fenerbahçe bu örgütün saldırısına uğradı. İtibarımız, piyasa değeri yerle bir oldu. Yeni yeni doğrulmaya çalışıyoruz. Masum insanları 1 sene hapse tıktılar. Türk futbolunun içinde bu örgütün unsurları hala devam etmektedir." dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum"

TFF'de yapılacak seçim için Cumhurbaşkanı'na seslenen Koç Türk futbol ikliminde oluşturulmaya çalışılan bu ilginç havanın kolay kolay olamayacağını ve Beşiktaş ve Galatasaray camiasının da bu konuda bize hak verecektir. Buna hep beraber dur diyelim. Sayın adayın aday olması diğer insanların hakkını yemektir. Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Lütfen bu hatadan dönelim. Söz konusu adayla benim şahsen hiçbir sıkıntım yok hatta dostumdur. Ama elimdeki bilgiler çerçevesinde onda yumuşak karın oluşturabilecek durum söz konusudur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler