Koç-Terim gerginliğinde yeni perde: "Paranız yoksa ben ödeyeyim"

08.10.2019 - 08:28 | Son Güncellenme: 08.10.2019 - 11:28

Koç-Terim gerginliğinde yeni perde: "Paranız yoksa ben ödeyeyim"

Fatih Terim'in Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'la görüştüğü ve Türk Telekom Stadı'nda bulunan Koç Grubu'na ait restoranı hatırlatarak, neden devam edildiğini sorduğu ortaya çıktı.

Skorer'de yer alan habere göre Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabet birçok yönden iki camiayı yarıştırır ancak son dönemde sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasındaki gerilim sonrasında iş ilginç boyutlara ulaştı.

Her şey, Koç’un Terim’in TFF’den aldığı tazminatı dile getirmesiyle başlamıştı. Bunun üzerine Terim’in avukatı buna karşılık vermiş, ancak Fenerbahçe başkanı geri adım atmamıştı. Yaz dönemindeki bu tartışmaların ardından her şey unutulduğu düşünülüyordu ki, aslında ateşin küllenmediği görüldü.
Galatasaray’ın 3-2 galip geldiği Kayserispor deplasmanından sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ile görüşen Terim, Koç grubunun işletmeciliğini yaptığı “Divan Restoranı”nın Türk Telekom Stadı’nda da bir şubesinin bulunduğunu hatırlattı.
Koç ile büyük gerginlik yaşayan tecrübeli teknik adam, neden Koç grubu ile devam edildiğini sordu. Sarı-kırmızılı yönetici ise Divan Lokantası ile sözleşmelerinin devam ettiğini dile getirerek, bunun sonlanmasının ardından duruma bakabileceklerini dile getirdi. Terim’in bunun üzerine Günay’a, “Eğer tazminat için paranız yoksa ben öderim” dedi.
30 Ağustos tarihindeki bu görüşme sonrasında ise Ali Koç’un Terim için söylediği, “Sicili bozuk” sözü gündeme oturdu.
Club Brugge maçı öncesinde yaşanan bu olay sonrasında G.Saray Yönetimi buna karşılık vermeye çalışsa da, Fatih Terim, F.Bahçe derbisi öncesinde basına açık antrenmanda şu ifadeleri kullanmıştı:
“Ali Koç’un yaptığı açıklamalara İstanbul’a dönünce bakacağımı ve değerse cevap vereceğimi belirtmiştim. Baktım ve değmeyeceğine karar verdim. Bu yüzden bir cevap vermedim. Eğer cevap vermeye değseydi verirdim.”

Cengiz-Terim zirvesi

Galatasaray’da söz düellosu yaptıkları iddia edilen başkan Mustafa Cengiz ile teknik direktör Fatih Terim, dün Türk Telekom Stadı’nda bir araya geldi.

1.5 saatlik görüşmede, Gençlerbirliği maçının ardından yapılan konuşmalar masaya yatırıldı. Toplantıda başkan yardımcısı Yusuf Günay ile 2. başkan Abdurrahim Albayrak da yer aldı. Görüşmenin çok iyi geçtiği belirtilirken, toplantı sonrasında birlik, beraberlik mesajı verildi. Başkan Cengiz’in toplantı sonrasında “Kriz bekleyenler daha çok bekler” diye espri yaptığı dile getirildi.

Falcao’nun geliş şekline bozuldu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, “Herkes işine baksın” diyerek ayar verdiği Fatih Terim’in sarı-kırmızılılar ile daha transfer döneminde ayrı düştüğü belirtildi. Terim, transferde özellikle sol bek ve stoper alınmasını istemiş, önceliğin buna verilmesini talep etmiş. Ancak son dönemde Radamel Falcao’nun transferi gerçekleşti. Fatih Terim de zorunlu olarak, “Falcao gibi bir futbolcuyu hangi hoca istemez” diyerek kerhen destekledi.

Fakat Fatih Terim’in Falcao’ya değil, geliş şekline, verilen ücrete ve takım içi dengeleri bozmasına bozulduğu ifade edildi. Özellikle abartılı karşılama organizasyonu, Terim’i rahatsız etti.

Uçağa binmediler

Gençlerbirliği için Ankara’ya giden G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ve yayındaki ekip, Fatih Terim’in, “Biraz da ceza almayanlar konuşsun” sözüne çok bozuldu.

Terim’e destek vermeye çalışan sarı-kırmızılılar, bu şekilde kamuoyunun önüne atılmalarına tepki olarak takımın uçağına binmedi. Cengiz ve ekibinin bu pozisyonda Terim ile karşılaşmak istemedikleri öğrenildi.
Senin için hazırladığımız haberler