Kocaelispor Başkanı Engin Koyun: "6-7 puanımız daha vardı"

İsa Kethüda
20.11.2021 - 13:59 | Son Güncellenme: 20.11.2021 - 14:07

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koyun, Dino, VAR sistemiz, Gökdeniz Bayrakdar ve birçok konu hakkında konuştu.

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun: "6-7 puanımız daha vardı"

Nazım TÜRKNAS - Volkan YILMAZ - AJANSSPOR

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas-Volkan Yılmaz’a konuk oldu.

"Maçlara hızlı başlıyor ve golleri buluyoruz"

Gündeme ve Kocaelispor'a dair önemli açıklamalarda bulunan başkan Koyun'un konuşmalarından detaylar şu şekilde: Maçların ilk dakikalarda çok hızlı başlıyoruz ve gollerimizi buluyoruz. Ama sadece İlk 10 dakika olarak bakmamak lazım. Maçlara güzel başlamak önemli tabii ama bunu 90 dakikaya yaymalıyiz. Yani biz maçlara gayet güzel başlıyoruz, bundan sonra da bu iyi başlangıçları tüm maça yaymamız gerektiğini düşünüyorum. Ben günden güne iyiye gittiğimiz kanaatindeyim, umarım da öyle olacak.

"Benim en üzüldüğüm maç, Gençlerbirliği maçıydı"

Benim en üzüldüğüm maç, Gençlerbirliği maçıydı. En rahat alacağımız maçtı, ben hakem konuşmayı sevmem ama Gençlerbirliği başkanımızın bile teyit ettiği bir penaltıyı verse hakem maç 2-0 olacak ve 4 5'e gidecek belki. Vermedi hakem o penaltıyı, ardından da talihsiz bir gol yedik ve 3 puanı kazanamadık maalesef. Lig uzun bir maraton, bu maça takılı kalmamalıyız yoksa daha sıkıntılı bir hal alabilir. Her maçı kazanamayız, şu anda kazanabilecek bir takım da yok bence o yüzden önümüze bakacağız ve bu hataları en aza indireceğiz.

"Dino hakkında çıkan haberler asılsız"

Bazen erken eleştriler olabiliyor. Bu şehirde yaşayan her bireyin takımına sahip çıkması gerekiyor biz de Dino'ya sahip çıktık. O da kendisine güvendi, şuan son vuruşlarda müthiş bir oyuncu. Bizim için çok kıymetli, çok değerli. Devre arasında sözleşme biter gibi bir anlaşma yok, 1+1 yıllık anlaşmamız var. Hatta kendisi bana Kocaeli'yi çok sevdiğini de belirtti. Kısaca çıkan haberler asılsızdır, kesinlikle gündemimizde öyle bir şey yok.

"Transferleri hocamız belirliyor"

Mustafa hocam hangi noktada ne ihtiyacı varsa bize iletiyor, biz de yerine getirmeye çalışıyoruz. Mesela Dino transferinde ısrar etti hocamız, benim kafamda başka birisi vardı ama hocamız tam bizim aradığımız bir santrofor gibisinden bir ısrarı oldu ve hocamızı kırmadık. Neticesinde de yanılmadı. Bu vesileyle hem hocamıza, hem de Dino'ya teşekkür ediyorum.

"VAR sitemi 1. Lig'de kullanılmalı" 

Kulüpler Birliği toplantısında kulüplerimizin en büyük sorunu, VAR meselesiydi. VAR sistemi olmuş olsaydı belki bizim de 6-7 puanımız daha vardı. 1. Lig çok ciddi bir lig. Türkiye'nin %40 -45'ini temsil ediyor. Eğer bu kadar kaliteli bir ligimiz varsa buraya sahip çıkılmalı ve VAR sistemi 1. Lig'de de devreye girmeli.

"Deplasmandayken hassas olmak lazım, saygılı olmalıyız"

Bize Genclerbirliği ve Bursaspor camiası 25+25 kontenjan istedi biz de iyi niyetle verdik haliyle bu kontenjanı. Ancak maalesef dışarda adam alkol almış, kafası dumanlı, bizim taraftara hakaret ediyor, benim tribünüm kapatma cezası alıyor. Şimdi bunla ilgili çözüm getirdik, bizim yan tarafta bir başka bölüm var oraya alacağız artık. Deplasmandayken hassas olmak lazım, saygılı olmalıyız. Biz Avrupa'daki gibi gol sonrası saygıyı kuramadık hala ne yazık ki ülkemizde. Bursasporlu kardeşlerimizle maalesef bir tatsızlık yaşanmış oldu, 3-5 kişinin yaptığı bir terbiyesizlik tribünümüzün kapanmasına sebep oldu.

"Gökdeniz Avrupa'ya gidecektir"

Burak şu an Bandırma'nın futbolcusu, sevdiğim değer verdiğim birisi. Şu an öyle transfer etmek gibi bir düşüncemiz yok. Gökdeniz Karadeniz'in de Avrupa'yı gitmesini istiyoruz, bu dönemde Kocaelispor'a dönmesi çok fayda sağlamaz belki, ben direkt Süper Lig'den Avrupa'ya gitmesini istiyoruz.

"Tek hedef borçsuz Kocaelispor"

Kocaelispor 50 milyon liralık bir bütçe ayarlamış durumda tüm sezon masraflarına. %60 ödeme yapmışız, bir tek personelimize bile 1 kuruş borcumuz yok. Sezon sonuna kadar 20 milyonluk bir borcumuz var bu da henüz daha günü gelmemiş bir borç. Geçmişten gelen borçlar var, benim ödediklerim var, 40 milyon civarı bir borç var şu an geriden gelen onu da halledeceğiz inşallah. Kocaelispor hak ettiği yere gelecekse, borçsuz tertemiz şekilde getirmek tek gâyemizdir.

"Tesisler 2022 sonuna"

2022 sonuna ya da 2023'te inşallah Kocaelispor'umuz için Türkiye'ye örnek bir tesis kazandıracağız. Bu tesis de hem altyapı hem de A takıma has olacak, çok değerli bir tesis olacak."

Senin için hazırladığımız haberler