Kocaman : "Aptalca bir yorum"

15.06.2017 - 16:17 | Son Güncellenme: 15.06.2017 - 16:17

AJANSSPOR -  Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, savunma futbolu oynattığı şeklinde kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Ntvspor’a değerlendirmelerde bulunan Kocaman, ”Bu şekilde bilgiye dayalı olmadan yapılan yorumları aptalca buluyorum” dedi.

Kocaman’ın savunma futbolu oynattığı yönündeki eleştirilere verdiği cevaplar şu şekilde :

“Ataksız savunma, savunmasız atak olmaz”

Sevmediğim şey, saçma sapan şeylere yanıt vermektir. Sorulduğu için anlatayım. Bu oyun iç içe bir oyun. Bunu başarılı yapanlar vardır. Ataksız savunma, savunmasız atak olmaz. Bunu iyi yapabilirseniz başarılı oluyorsunuz. Ya da dünyanın en iyi takımları savunma yapmayan takımları mı? Son derece aptalca bir yorum. Ama alıcı buluyor maalesef. İstanbulspor’dan beri hep hayalim, daha çok 3. bölgede oynayan bir takım yapabilmekti. Böyle bir oyun için de topu rakibe vermemen lazım. Böyle bir savunma şekli. Avrupa’dakilerin başarısına vurgu yapıyorsun, Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid savunma yapmıyor mu? Böyle bir şey imkansız. 5-6 saniye içinde topu geri alabilmek çok önemli. Bugünün futbolunda hiç sevmememe rağmen kazanmaya giden enstrümanları bulmak zorundasın. Bütün bunların hepsi totalde baktığında savunmadır. Ülkemizin temel problemlerinden birisi de bu. Bir takım şeyleri algılarla yönetmek ciddi bir problem. Neyin ne olduğunu göstermiyorsunuz. Bunun için bilgiye ihtiyaç var. Herkesin aynı düşüncelere sahip olmasını bekleyemezsin. Ama alıcı bulması üzüntü verici.

“Önemli olan uyumu yakalayabilmek”

Savunma yapmak zorundasınız. En uyumluları yakalayabilmek lazım. Maçlar başlıyor. Bunu yapmak zorundasınız. Uyumlu kadroyu bir takım denemelerle yapacaksınız. Bazen kayıplar da olacaktır. Bu normal bir şey. Orta ve uzun vadede yaşadığınız kazançların, kayıpların yanında az kalması önemlidir. Kazanç elde edebilmek için kayıplar da olacaktır. Denemeler azalınca kadroda tutuculuk başlıyor. Değerleri geliştirme anlamında söylüyorum. Bir takım denemeler yapmazsanız olmaz. Yoksa başka türlü gelişme olmaz, hayat ve takım durur. Guardiola da ya da diğer antrenörler de denemeler yapmak zorunda. Başarı elde edenler, zaten yol alıyorlar. Yapamayanlar da eleniyorlar ve yerine başkaları geliyor. Bunları düşünmeye çalışmadan, yüzeysel ve sığ şekilde eleştirince sekte vurmaya gider.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler