Koç'tan şok sözler! "TFF içinden birinin komisyon aldığını duyarsam şaşırmam"

09.06.2021 - 17:29 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 20:26

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Lig yayın ihalesi konusunda beIN Sports ve TFF’ye çok çarpıcı eleştirilerde bulundu. İşte detaylar…

Koç'tan şok sözler! "TFF içinden birinin komisyon aldığını duyarsam şaşırmam"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ekonomi basınıyla yaptığı sohbet toplantısında yayıncı kurluluş ve TFF hakkında ciddi şikayetlerde bulundu. beIN Sports’un ihaleyi aldığından beri sürekli indirime gittiğini dile getiren Koç şöyle konuştu:

'Pandemide daha çok dekoder satıldı'

“Geçen sezon da kovid indirimi isteniyor. Kurlarda acayip hareket var, zaten sabitlenmiş. Üstelik geçen sene zaten tam TL'ye döndük. Bize göre bu ortamda daha çok dekoder satılıyor. Onlara göre kahvehaneler kapanıyor. Pandemide tek eğlence bu oldu. Bir 163 de orada kaybettik.” 

'Fenerbahçe benimle kavga ediyor' deyip ödeme yapmıyorlar

TFF’nin de Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıkladığı beIN Sports’un ödeme yapmaması konusuna değinen Ali Koç, “Yayıncı kuruluş son ödemesini yapmıyor. Yok o olmadı, bu olmadı, Fenerbahçe benimle kavga ediyor… Bir sürü mazeretler veriyor. Yetmiyor şu an 2.6 milyar olan rakamı 2 milyara indirmeye çalışıyor. O rakam 2 milyara inerse 500 milyon dolarlık sözleşme 215 milyon dolar oldu. 

 

Koç: Birileri bu arkadaşlara sahip çıkmış

Birileri bu arkadaşa sahip çıkmış, kayırmış. Bu başka bir yerde olsa ihaleye fesat karıştırmaktan başka bir şey değildir. Biz sıkıntılı dönemde Katar'a sahip çıkan ülkeyiz. Şartlara uymamak, kulüpleri mağdur etmek… Katar'ın bu şirketi, bunları nasıl yapabiliyor?”

'Yayıncı kuruluş içeriden güvence almış'  

Ardından TFF’yi de eleştirlerinin içine katan Fenerbahçe Başkanı şöyle devam etti: “İçeriden güvence almasa bu olmaz. İnanılmaz rahatsızız. Geçen sene kavgalar oldu. Onların da sabrı taşmış, adama günaydın derler. Ama güvence alınmadan bu duruma gelinmez. 

 

'Bu rakamı vermeniz için silah tutmadık'

Biz sizin kafanıza silah tutmadık bu rakamı vermek için. Yayıncı kuruluşuna korsan yayından hak veriyoruz çünkü devlet bunu artık engellemeli. Mevzuat değişikliği yapılmalı, yazılım yatırımı yapılmalı. Son sezona giriyoruz. Bir sonraki sezonunun yayıncısını belirlemek için Aralık ayında yapmamız lazım. Bizi de ihale içine aldı TFF.”

Koç: Bizim hakemimiz beIN Sports için oy kullandı

Yeni ihalenin 500 milyon Dolar'ın altına ineceği görüşünü de savunan Koç, “350-400 olur. Minimum bu şekilde olmalı. Türkiye'den de olabilir yurt dışından da. Biz müzakere etseydik teminat mektubunu paraya çevirirdik. TFF niye çevirmiyor, çünkü teminat mektubu yok. Bakanımız da yardımcı olmaya çalıştı ama teminatın da olmaması büyük skandal. 80 milyonluk davada kendi tuttuğumuz hakem var ama beIN Sports için oy kullandı, bize karşı 3-0 bitti dava.


 

'TFF içinden birinin komisyon aldığını duyarsam şaşırmam'

Biz bunları anlatıyoruz, bir kulaktan giriyor diğer kulaktan çıkıyor. Bu yayıncı kuruluşun suçu değil, onlar çok iyi satranç oynuyor. Hukuksuz bir şey yapmıyor ama birileri önlerini açıyor. İleride TFF içinden birinin komisyon aldığını duyarsam şaşırmam.”

Senin için hazırladığımız haberler