Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Hükümet de İçinde" Dedi Ayakta Alkışlandı

Ajansspor
04.02.2023 - 14:49 | Son Güncellenme: 04.02.2023 - 14:56

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, "2011'den beri doymadılar. Hiçbir devlet, hükümet, siyaset 'Bunu nasıl gidereceğiz' demiyorsa, bunlar da işin içindedir" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Hükümet de İçinde" Dedi Ayakta Alkışlandı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Ali Koç, 2023 yılının ilk yüksek divan kurulu toplantısında tarihi bir konuşma yaptı. Adana Demirspor maçında yaşanan hakem hatalarıyla birlikte ligden çekilmeyi dahi konuşan camiada gözler bugünkü yüksek divan kurulu toplantısına çevrildi. Ve elbette kürsüye çıkacak başkan Ali Koç'un yapacağı açıklama dört gözle beklendi. Koç, ligden çekilme konusunda yönetimde bir oylama yaptıklarını ve 11-3 devam yönünde karar çıktığını kamuoyuna duyurdu. Koç, buna karşın kendisinin ligden çekilme yönünde oy kullandığını da vurguladı. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da yönetimin kararını desteklediklerini deklere etti.

Devlet, hükümet, siyaset de işin içinde

Diğer yandan Ali Koç'un konuşmasında tarihe geçen tespitler yaptı. Koç, 3 Temmuz 2011'den bu yana kulübün çok büyük mağduriyetler yaşadığına vurgu yaparken, iktidara da sorumluluk yüklemekten geri durmadı. Koç, "2011'den beri doyamadılar bizi yemeye. Şimdi sizlerin bizlerin oturup bir düşünmesi lazım. Nereye kadar? Demek ki biz sistemin parçası değiliz. Bu sadece futbolla açıklanacak bir şey değildir. Faili meçhul bulunmuyorsa, bize saldıran, ülkemize salıdaran terör örgütüne karşı tek savaşan Fenerbahçe ise, Fenerbahçe'nin mağdur edildiği, hakıszılığa uğradığı; maddi manevi çektiklerine hiçbir devlet, hükümet, siyaset 'Biz bunu nasıl gidereceğiz' demiyorsa, bunlar da işin içindedir" dedi.

Devlet, hükümet, siyaset de işin içinde

Diğer yandan Ali Koç'un konuşmasında tarihe geçen tespitler yaptı. Koç, 3 Temmuz 2011'den bu yana kulübün çok büyük mağduriyetler yaşadığına vurgu yaparken, iktidara da sorumluluk yüklemekten geri durmadı. Koç, "2011'den beri doyamadılar bizi yemeye. Şimdi sizlerin bizlerin oturup bir düşünmesi lazım. Nereye kadar? Demek ki biz sistemin parçası değiliz. Bu sadece futbolla açıklanacak bir şey değildir. Faili meçhul bulunmuyorsa, bize saldıran, ülkemize salıdaran terör örgütüne karşı tek savaşan Fenerbahçe ise, Fenerbahçe'nin mağdur edildiği, hakıszılığa uğradığı; maddi manevi çektiklerine hiçbir devlet, hükümet, siyaset "Biz bunu nasıl gidereceğiz" demiyorsa, bunlar da işin içindedir" dedi.

İlgini Çekebilir
Koç: "Maça çıkmamayı oyladık, 11-3 devam kararı çıktı"
Habere Git

Herkes ayağa kalkıp uzun uzun alkışladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu açıklamaları, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde 5 bine yakın üyenin katıldığı kurulda ayakta büyük bir coşkuyla alkışlandı. Üyeler uzun süre "Bravo, yaşa" nidalarıyla Koç'u alkışladı. Hatta ekrana yansıyan görüntülerde bazı divan kurulu üyelerinin göz yaşlarını tutamadığı da görüldü. 

Deniz Feneri davasını örnek verdi

Koç, Deniz Feneri davasına dair tek belge sızdırılmazken, 3 Temmuz davasının tüm ifadelerinin medyaya sızdırıldığını hatırlatarak, "Niye bunu diyorum: Hatırlayın, 3 Temmuz'dan bir hafta sonra bilemediniz 2 hafta sonra. Deniz Feneri davası vardı. Gizlilik geldi, bir tane haber sızdı mı o davayla ilgili? Sanki toplum açısından çok daha önemlmi bir davaymış gibi her şey kapatıldı. Topluma nefret tohumları döken, gizlilik olmasına rağmen 3 Temmuz davasını sayfa sayfa bütün ifadeleri konuşmaları televizyonlara gazetelere yayınlanmadı? Bizim davamızda da gizlilik yok muydu? Utanmadan başkanımızın fotoğrafını bastılar" dedi.

Deniz Feneri davası nedir, ne olmuştu?

Koç'un örnek verdiği Deniz Feneri davası 2008 yılında açıldı. Almanya'da Deniz Feneri e.V adıyla faaliyet gösteren organizasyon hakkında topladığı 41 milyon Euro'luk bağışın bir kısmını amaç dışı kullandığı gerekçesiyle yargılandı. Almanya yargısı 17 Eylül 2008'de verdiği kararda dernek yöneticileri hakkında hapis cezasına hükmederken, derneği mal varlığını da kamuya devretti. Davanın Türkiye ayağındaysa, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu 20 sanık beraat etti.

"Figüran mı olacağız, karar vermeliyiz"

Ali Koç, Fenerbahçe başkanı olarak büyük resme bakmak zorunda olduğunu vurulayarak, şöyle devam etti: "Artık biz figüran mı olacağız, yoksa uzun vadeli çıkarlarımızı mufahaza etmek, müdafa etmek uğruna, bu ülkenin futbolunu temizlemek adına, bugünlerden feragat mi edeceğiz? Bunun kararını vermek zorundayız.
Biz bunun kararını bu küçük grup, 50 bine yakın üyesi olan milyonlarca taraftarı olan bir camianın, bu küçük grupla karar veremeyiz. Ama sizlerin huzurunuzda bunu masaya koymak istiyorum. Ben her şeyi, kendi başkanlığımı feda etmeye hazırım" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler