Koleksiyonu, olimpiyat madalyasıyla tamamlamak istiyor

14.04.2015 - 11:34 | Son Güncellenme: 14.04.2015 - 11:34

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Judocu Belkıs Zehra Kaya, 2016 Rio Olimpiyatları’nda en büyük hayali olan olimpiyat madalyasına uzanmak istiyor.

Galatasaray Spor Kulübü Bayan Judo Takımı'nın milli sporcusu olan, aynı zamanda Tuzla Anadolu İmam- Hatip Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan milli judocu, 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi   78 kiloda temsil ederek olimpiyat madalyasını kazanmayı hedefliyor.

Kaya, yaptığı açıklamada, olimpiyatların zirveye ulaşmada son nokta olduğunu ve her milli sporcunun hayalini süslediğini vurgulayarak, "Uluslararası şampiyonalarda elde ettiğim çok sayıda  madalyam var. Eksik kalan, olimpiyat  madalyası. Senelerdir yaptığım işin zirvesine çıkarak olimpiyat madalyasını kazanmak istiyorum" dedi.

Milli takım olarak çok yetenekli ve genç sporculara sahip olduklarını ifade eden Kaya, "Olimpiyat vizesini alabilmek için milli takım olarak ilk 14 ülke arasına girmemiz gerekiyor. Judoda olimpiyatlara katılmak diğer branşlara göre daha zor ama milli takımımız bunu başaracak güçte. Kızlarda 48 ve 78 kilolarda yetenekli ve genç sporcular var" diye konuştu.

- "Öğretmeninin tavsiyesiyle başladı"
Kaya, judoya 10 yaşında beden eğitimi öğretmenin tavsiyesiyle Haydarpaşa Demir Spor Kulübü’nde başladığını anlatarak, şu an Galatasaray Spor Kulübü Bayan Judo Takımı'nın milli sporcusu olduğunu ifade etti.

 Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi derecede temsil ederek madalyaya ulaşmak  istediğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlardaki asıl amacımız, ilk etap oraya gidebilmek oraya gittikten sonra ben ya da arkadaşlarım madalya getirebilecek durumdayız.  Diğer branşlara göre judoda olimpiyatlara katılmak biraz daha zor, sıralama devamlı değişiyor. Olimpiyat vizesini alabilmek için milli takım olarak ilk 14 ülke arasına girmemiz gerekiyor. Bunu başarıp olimpiyatlara katılıp her sporcunun hayali ve hedefi olan olimpiyat madalyasını kazanmak istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler