Komutan Sergen: Savaşımız yeni başlıyor

17.05.2021 - 20:35 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 16:04

Beşiktaş'ın şampiyonluk öyküsünün 2. bölümü yayında. Bu bölümde Sergen Yalçın faktörü, N'Koudou'nun derbi golü, Cenk Tosun transferi, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transferleri ve Abdullah Avcı kararı gibi nice detay bulunuyor.

Komutan Sergen: Savaşımız yeni başlıyor

Kenan BAŞARAN


Beşiktaş, 5. haftada BAY geçti. Ve günün sonunda oluşan puan tablosunda 18. sıraya geriledi. Siyah beyazlı takımla lider Aytemiz Alanyaspor arasında tam 9 puan fark ve geçilmesi gereken de 16 takım vardı. Ancak ligin 16. haftasında gelindiğinde arada ne 9 puanlık fark ne de 16 takım kalmıştı. Liderin Beşiktaş olmuştu!

NKOUDOU'NUN UZATMADAKİ DERBİ GOLÜ


Larin'in coştuğu maçta Çaykur Rizespor'a Vodafone Park'ta tam yarım düzine gol atıldı. Bu 6-0'lık galibiyetin sadece 3 puan anlamına gelmeyeceği ligin sonunda çok daha iyi anlaşılacaktı. Ve 19. haftada Kara Kartallar'ı derbi sınavı bekliyordu. Hatfaya Fenerbahçe ile birlikte 35 puanla giren siyah beyazlılar averajla liderdi. Galatasaray ise 2 puan geriden takipteydi.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği derbiyi Sergen Yalçın ve öğrencileri 2-0 kazandı. Siyah beyazlılar, 10 kişi kalan ezeli rakibi karşısında galibiyet gollerine 79 ve uzatma dakikasının ilkinde ancak ulaşmıştı. Ama öyle veya böyle 3 puan gelmişti. Uzatmada N'Koudou'nun attığı 2. gol ikili averaj açısından da çok değerliydi. Bunun da kıymeti sonradan daha iyi anlaşılacaktı.

KANARYA YAYINCI VE ASLAN İLE KAVGADA


Galatasaray ile fark 5 puana çıksa da Fenerbahçe ile yarış kafa kafaya devam ediyordu. Diğer yandan Fenerbahçe, yayıncı kuruluş ile sorunlar yaşıyor, sahaya beFAIR yani 'Adil Ol' tişörtleriyle çıkıyordu. Yayıncı ise röportajları ya vermiyor veya bir şekilde tişörtleri sansürlemeye çalışıyordu.

Sarı lacivertliler ayrıca 1959 öncesi şampiyonlukların da hesaba katılmasını talep ederek, Galatasaray ile de polemikler yaşıyordu. İki kulüp, güncel şampiyonluk yarışında da genelde birbirlerini hedef alarak tartışmalar yürütüyordu. Beşiktaş'ı yarışta adeta yok sayıyorlardı. Oysa taraflı tarafsız herkes en iyi futbolu oynayanın Beşiktaş olduğunda hemfikirdi.

FENERBAHÇE ÇOK MESUT!


Beşiktaş, maratonun ilk yarısı geçildiğinde 44 puanla ligi, Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider bitiriyordu. Devre arasıyla birlikte ara transfer dönemi de başlamıştı. Fenerbahçe, 'Rüya gerçekleşti' diyerek Önce Mesut Özil'i duyurdu. Sarı lacivertli cephede adeta yer yerinden oynadı. 

İlgini Çekebilir
Bu takım 3. olamaz, Sergen Yalçın sezonu bitiremez
Habere Git

Galatasaray ise İrfan Can Kahveci'nin peşinde koşuyordu ve imza an meselesiydi. Hatta sosyal medyada Mesut ile İrfan kıyaslanıyor ve hangisinin başarılı olacağı soruluyordu anketlerde. Fenerbahçeli taraftarlar buna "Ne münasebet, Mesut kim İrfan kim" diyerek, kıyası dahi kabul etmiyordu. Ve fakat günün sonunda İrfan da Fenerbahçeli oldu. Bir de Macarlar'ın milli stoperi Atilla Szalai...


Yaz transfer döneminin şampiyonu devre arasında da çok üst düzey takviyeler yapmıştı.

KAHVE İÇEMEDİ AMA


Galatasaray'da Fatih Terim, İrfan Can Kahveci'nin ezeli rakibe kaptırılmasından ötürü kızgındı. Ki tepkisini yönetime kamuoyu önünde göstermekten de kaçınmadı. İrfan'ı hediye edemeyen yönetim de DeAndre Yedlin, Gedson Fernandes, Henry Onyekuru, Mostafa Mohommed ve Halil Dervişoğlu ile şov yapıyordu. İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fernandes'i özel olarak havalimanında karşılamaya gidiyordu.
Aslan, kahveyi içemese de keyfi yerindeydi ve Fatih Terim'in de yüzü gülüyordu. Yönetime ilk defa teşekkür ediyordu.

BİR TEK TOSUN PAŞA YETER

Beri yanda Beşiktaş'ta neler oluyordu? Harama limitleri dolmuş Beşiktaş'ın muhasebe departmanındaysa ilgili yöneticiler boşu doluya, doluyu boşa aktarıp bir golcü almak için bütçe oluşturmaya çalışıyordu. Kadro dışı kalmış Lens, Mirin ve Douglas'ı satmak bir yana maaşlarının bir kısmını üstlenerek ayrılmak bile güç belaydı. Ki bunu sadece Lens ve Mirin'de yapabildi yönetim. Transfer gündemini ise Brezilyalı yıldız Hulk meşgul ediyordu. Ancak 'Hulk Beşiktaş'ta manşetleri' yeni atılmışken Brezilyalı ülkesinin ekiplerinden Atletico Minero ile imza pozu paylaştı.

Siyah beyazlılar son dakika rotayı eski golcüsü Cenk Tosun'a çevirdi. Everton, kiralama bedeli talep etmedi. Cenk de kulübün limitini aşmayan 1.1 milyon Euro'ya rıza gösterdi ve transfer gerçekleşti. Evet, Fenerbahçe ve Galatasaray, kadroların derinliğine derinlik katarken, Beşiktaş ara transferi sadece 1 golcü ile; Tosun Paşa takviyesiyle kapatıyordu.

AVCI HEM 3 PUAN HEM 16 MİLYON ALDI


Zaten favori gösterilen Fenerbahçe ve Galatasaray, ara transferdeki yeni isimlerle daha da öne çıkar hale gelmişti. Ki ligin ikinci devresinin ilk maçında Beşiktaş, çok pozisyon bulup iyi oynasa da Trabzonspor'a 2-1 yenilince liderliği de Fenerbahçe'ye kaptırdı. Galatasaray ile de puan farkı düştü. Trabzonspor maçının bir başka boyutu da Abdullah Avcı'ydı.

Bu halef-selef maçında gülen halef yani Avcı oldu. Trabzonspor'un başına geçen Avcı, diğer yandan Beşiktaş ile alacakları konusunda davalık olmuştu. Nitekim TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, siyah beyazlıların Avcı'ya 16 milyon lira ödemesine hükmedecekti ilerleyen haftalarda.

KARA BULUTLARI ANINDA DAĞITTI


Beşiktaş'ta kan kaybı Antalya deplasmanında da sürdü ve ligin ilk devresinde olduğu gibi yine berabere kalındı. Fenerbahçe ile puan farkı 3'e çıkarken, Galatasaray da gelip geçince Beşiktaş ikinci devrenin ikinci haftasında bir anda üçüncü sıraya düştü. Umutsuzluk havası hemen gelip çökmüşken karanlığı Sergen Yalçın yırtıyordu maç sonu basın toplantısında. Yalçın, "Savaşımız daha yeni başlıyor, merak etmeyin.
Hakemlerin bu son 3 maçta nasıl yönettiklerini biliyoruz ama futbol bu değil, böyle olmamalı. Konuşunca ceza alıyoruz ama bu savaşı bırakmayacağız, sonuna kadar çabalayacağız."

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI


Yalçın, sezon boyunca sadece kaybederken değil, kazanırken de hakem yönetimlerini hiç çekinmeden açık açık eleştirdi. Hatta bundan dolayı tepki de çekti. Ama o bunu bilinçli olarak yapıyordu çünkü ligin kodlarının nasıl yazıldığını biliyordu. Fakat o konuştukça Merkez Hakem Kurulu (MHK) da ilginç uygulamalara imza atacaktı.

 

Antalya maçı sonunda verdiği demeçle yaptığı meydan okuma, saha dışını da ne kadar iyi yönettiğinin emarelerindendi. Sergen Yalçın, büyük takım çalıştırmanın sadece futbolcuya taktik vermekten geçmediğini çok iyi biliyordu. Bu topyekun bir alan savunması gerektiren bir oyundu ve o alan hem saha içi hem de saha dışıydı. Kamuoyunu da yönlendirmeyi içeren bir strateji yürütmeniz şarttı. Sergen Yalçın'ın efsane bir isim olması da ona bu olanağı fazlasıyla veriyordu.

ÖLÜM GRUBU 2'YE LİDER GİRDİ


Antalya beraberliği sonrası savaşı yeniden başlatan komutan Sergen Yalçın, takımını 29. haftada yeniden 2 puan farkla Galatasaray'ın önünde ligin zirvesine taşıyordu. Üstelik ezeli rakiplerinin birer maç fazlası bulunuyordu. Ve şimdi ilk devrede takımı yeniden yarışın içine sokan 'Ölüm Grubu 2' bölümü başlıyordu.

 

Yani Medipol Başakşehir-Fenerbahçe-Kasımpaşa-Aytemiz Alanyaspor... Boz Baykuşlar'ı yine 3-2 ile geçti Kara Kartal. Aynı sezonda Başakşehir'i iki kez yenmiş bir Beşiktaş vaki değil ki onları kupada da yenecekti! Sırada Fenerbahçe derbisi vardı. İlk devre 4-3'lük tarihi bir skorla yenip 15 yıllık Kadıköy hasretini bitiren Sergen Yalçın, rövanşı da alıp şampiyonluk şarkılarının terennümünü başlatmak istiyordu...

DEVAMI YARIN...

Senin için hazırladığımız haberler