Konyaspor - Hatayspor: 3-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
15.05.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 15.05.2022 - 21:14

Süper Lig'de Konyaspor ile Hatayspor karşılaştı. Zorlu mücadele sonunda Konyaspor 3-1 kazandı ve bitime 1 hafta kala Şampiyonlar Ligi umutlarını devam ettirdi.

Konyaspor - Hatayspor: 3-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile Atakaş Hatayspopr karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi kazanan taraf, ev sahibi Konyaspor oldu. Maçı 3-1 kazanan Konyaspor, Şampiyonlar Ligi yolunda Fenerbahçe ile girdiği yarışta umutlarını sürdürdü.

Ev sahibi hızlı başladı

Bitime 1 hafta kala Şampiyonlar Ligi umutlarını sürdürmek isteyen İttifak Holding Konyaspor, Atakaş hatayspor karşısında henüz 6. dakikada 1-0 öne geçmeyi başardı.

Sağ kanattan savunma arkasına sarkan Michalak ceza sahasına girer girmez topu arka direğe gönderdi. Boş pozisyondaki Bytyqi gelişine sol ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

16'da cevap geldi

Hatayspor, El kaabi ile cevap verdi. El Kaabi, maçın 16. dakikasında kazanılan penaltıyı gole çevirdi.

Konyaspor yeniden öne geçti

Konyaspor, mücadelenin 73. dakikasında Hatayspor karşısında tekrar öne geçti. michalak, hadziahmetovic'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında savunma arkasına sarktı. Polonyalı oyuncu topu düzelttikten sonra sağ ayağıyla yerden yakın köşeye düzgün bir vuruş yaparak, topu ağlarla buluşturdu.

Gol perdesini Ahmed Hassan kapattı

Hataayspor karşısında 2-1 önde olan Konyaspor, Ahmed Hassan ile bir gol daha buldu. Karşılaşmanın 87. dakikasında hızlı hücumda sağ kanattan ceza sahasına giren Soner altıpasa doğru ortasını yaptı. Ahmed Hassan kayarak sol ayağıyla yaptığı vuruşla fileleri sarstı. Bu gol, mücadelenin de son golü oldu.

Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi yolunda 2.'lik mücadelesi veren Konyaspor, 3 puan geriden sürdürdüğü yarışı son haftaya taşıdı. İkili averajda Konya temsilcisi ile Sarı-Lacivertliler eşit durumda. Fenerbahçe'nin son haftada alacağı 1 puan, Şampiyonlar Ligi kapılarını açacak.

Senin için hazırladığımız haberler