Konyaspor'da Erkan Genç adaylıktan çekildiğini açıkladı

07.08.2020 - 11:15 | Son Güncellenme: 07.08.2020 - 11:15

Konyaspor son dakika haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da başkan adayı Erken Genç, adaylıktan neden çekildi? İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da başkan adayı olan Erkan Genç, Hilmi Kulluk'un tekrar aday olmasıyla birlikte mevcut delege yapısına sitem ederek adaylıktan çekildi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Genç, "Konyaspor açısından bir hayli sancılı geçen Süper Lig sezonunun tamamlanmasınına rdından Konyaspor yönetimi, önce yapılacak genel kurulda aday olamayacağını açıklamış, ardından camiayı sorumluluk almaya davet ederek, Konyaspor'a sahip çıkma çağrısında bulunmuştur. Genel Kurul tarihi yaklaştıkça 'Konyaspor'un sahipsiz kaldığı, kimsein elini taşın altına koymadığı' yorumları bizleri ve Konyaspor sevdalısı arkadaşlarımızı derinden üzmüş ve adaylık sürecimizi başlatmıştır. Adaylığımızı açıklamamızın ardından kısa süre içerisinde gösterilen teveccüh ve sevgi nedeniyle, büyük camiamıza şükranlarımızı sunarız.

Ancak Konyaspor yönetimi, son yaptığı açıklama ile bir süredir devame ttirdiği tutumunun aksina, yeniden aday oldukalrını başkan Hilmi Kulluk'un ağzından kamuoyuna deklara etmiştir. Sayın Başkan Kulluk'un bu kararına saygı duymakla beraber, bu tavır ve üslup değişikşiğinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Sayın Başkan Hilmi Kulluk'un ağzından yapılan açıklamada, "Camiamızdan gelen yoğun talep ve şehrimizin kanaat önderleriyle yaptığımız durum değerlendirmesi sonucunda" ifadeleri ile yeniden aday olma kararı bildirilmiştir. Şehrimizin kanaat önderlerinin bizleri de oluğu gibi Konyaspor'un menfaatleri gereği başarılı olacağına inandıkları kişisel desteklemesi tabii ki şehrimiz açısından gurur verici bir durumdur. Ancak bu desteğin mevcut yönetim özellikle bir durum olmadığı, şehrimizin kanaat önderlerinin her ekibi desteklediği ve Konyaspor menfaatleri gereği hareket ettikleri de bilinmelidir.

Değerli Konyasporlular;

Konyaspor'umuzun tartışmalı delege yapısının demokratik bir mücadeleye zemin olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Yapılacak bir seçime hakkaniyet ölçülerinde sonuç alınmayacağı gayet açıktır. Kaldı ki bizler, 'genel kurula kısa süre kala kimsenin aday olmadığı bir Konyaspor' tablosundan rahatsız olmuş ve sorumluluk almış Konyasporlular olarak kimse ile bir mücadele içinde olma niyetinde değiliz. Mevcut şartlar altında adaylıktan çekildiğimizi ve bir seçim yarışı içinde olmayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu saatten sonra yapılacak genel kuruldan tek beklentimiz, mecut yönetimin göreve başladığı tarih ile bugün arasında, mali tabloda ki borçluluk seviyesinin neden ve nasıl bu durumlara geldiğini Sayın Başkanın ağzından öğrenmek olacaktır...

Şimdiden genel kurulda görevine devam edecek olan Sayın Başkan Hilmi Kulluk ve ymönetim kurulunu tebrik ediyor, yeni görev süresince başarılar diliyoruz. Her zaman olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de Konyaspor'a ve Konyaspor'un seçilmiş yönetimine destek vermeye devame deceğiz.

Konyaspor sahipsiz değildir ve hiçbir zaman sahipsiz kalmayacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da, Konyaspor'umuz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağızi, gerektiğinde yine elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Erkan Genç kimdir?

İş adamı Erkan Genç daha önce Konya Anadolu Selçukspor kulübünün de başkanlığını yapmıştı. 

Konyaspor'da Genel Kurul ne zaman yapılacak?

Süper Lig takımlarından Konyaspor'da yönetimin aldığı Genel Kurul kararı sonrasında Erkan Genç başkan adaylığını açıkladı. Genel Kurul 7 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. 

Senin için hazırladığımız haberler