Konyaspor’da Transfer Hareketliliği Sürüyor

30.01.2022 - 18:57 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 19:23

Süper Lig’te Konyaspor transfere hız kattı. Kulüpte Metehan Miroğlu, Emrah Başsan, Halil Akbunar, Robert Muriç gibi isimler görüşülüyor. İşte detaylar...

Konyaspor’da Transfer Hareketliliği Sürüyor

Serdar Gürler’in Başakşehir’e transferi sonrası kanat transferi için birçok ismin konuşulduğu Konyaspor’da hedef Adana Demirspor’un 27 yaşındaki oyuncusu Metehan Mimaroğlu. Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut’un istediği Metehan için görüşmeler sürüyor. Adana Demirspor indirim konusunda ikna edildiği takdirde Metehan transferi yakın zamanda tamamlanacak.

Kadro dışı bırakıldı

Yaz transfer döneminde de Konyaspor’a transferi konuşulan 27 yaşındaki futbolcu Adana Demirspor’da istediği forma şansını bulamayınca takımdan ayrılmak istediğini belirtmiş ve yönetim tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Seçenekler değerlendiriliyor

Konyaspor Metehan’ın yanında birkaç isimle daha görüşmelerini sürdürüyor. Kayserispor forması giyen Emrah Başsan, Göztepe’nin yıldızı Halil Akbunar ve Yeni Malatyaspor’un 24 yaşındaki oyuncusu Mustafa Eskihellaç diğer seçenekler arasında bulunuyor.

Robert Muriç İddiası

Yeşil beyazlılar’ın 25 yaşındaki Hırvat oyuncu Robert Muric transferi için çalışmalara başladığı öğrenildi. Hırvatistan ekibi Rijeka forması giyen Muric bu sezon çıktığı 15 maçta, 7 kez ağları havalandırdı ve 6 kez gol pası verdi.

3 transfer tamamlandı

Konyaspor kış transfer döneminde 3 transferi tamamladı. Yeşil-beyazlılar, TFF 1. Lig ekibi Adanaspor’dan Uğurcan Yazgılı ile 300 bin Euro bonservis bedeli karşılığında 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Konya temsilcisi Antalyaspor’dan Amilton’u bedelsiz kadrosuna katarken, Çaykur Rizespor’dan Alberk Koc’u ise sezon sonuna kadar kiraladı.

Şampiyonluğa adaylar

Şampiyonluk yarışına ortak olan Konyaspor Süper Lig’de 45 puanla 2. sırada yer alıyor. Bir maç eksiği ile lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde olan Konyaspor, İlhan Palut ile büyük bir çıkış yakaladı. 3. Sıradaki rakibi Alanyaspor’un da 9 puan önünde olan yeşil-beyazlılar önümüzdeki sezon Avrupa’ya gitmek için büyük bir avantaja sahip. Ziraat Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eden Konya temsilcisi son 16 turunda deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Metehan Mimaroğlu Kimdir?

Eskişehirspor ve Güngören alt yapılarında yetişen Metehan sol kanat pozisyonunda görev yapıyor. Karacabey Belediyespor, Güngören, Ergene Velimeşespor, Alibeyköyspor gibi takımların formasını giydikten sonra Osmaniyespor’dan Altınordu’ya transfer oldu. 2 sezon İzmir ekibinde forma giyen Metehan gösterdiği iyi performans sonrası bu sezon başında Adana Demirspor’a transfer oldu. Bu sezon çıktığı 12 maçta 2 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler