‘Koşabiliyorsan Koş Projesi’ başladı

29.03.2018 - 13:34 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 13:34

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş Projesi’ 81 ilde olduğu gibi Mersin’de de başladı. Proje kapsamında 7’den 77’ye her yaştan insana ücretsiz olarak spor yapma imkanı sağlanacağı ifade edildi.

Her yaştan insan spor yapıyor

Vatandaşlara, sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş Projesi’ kapsamında, 7’den 77’e her yaştan insan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde spor yapıyor. Türkiye genelinde spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen proje, 2018 yılında Türkiye’nin 81 ilinde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Kent merkezi ve ilçelerinde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşa, ücretsiz spor yaptırılacak.

Ücretsiz faydalanacaklar

Proje kapsamında engelli vatandaşlarda özgürce spor yapabilecekken, tüm katılımcıların, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanacak. Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması gibi 3 ayrı uygulamadan oluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler