Newcastle United'ın Lig Kupası Finalinde Kalesini Loris Karius Koruyabilir

Burak Alaca
19.02.2023 - 16:59 | Son Güncellenme: 19.02.2023 - 17:38

Newcastle United'ın Manchester United karşısında çıkacağı İngiltere Lig Kupası finalinde kaleyi eski Beşiktaşlı Loris Karius koryuabilir. Alman kaleci en son 2 yıl önce yeşil sahalara çıkmıştı.

Newcastle United'ın Lig Kupası Finalinde Kalesini Loris Karius Koruyabilir

AJANSSPOR-HABER

Newcastle United dün akşam Premier League'de oynanan Liverpool maçından 2-0 mağlup ayrıldı. Tyneside ekibi için, Manchester United ile oynanacak Lig Kupası finali öncesi mağlubiyetten daha büyük bir talihsizlik kaleci pozisyonunda yaşandı. Newcastle ve İngiltere Milli Takımı'nın başarılı kalecisi Nick Pope karşılaşmanın 21. dakikasında ceza sahası dışında yaptığı elle müdahale sonrası kırmızı kart gördü ve final maçında cezalı duruma düştü.

Seçenekler tükendi

Nick Pope'dan gelen kötü haber sonrası Eddie Howe'un ekibinde o pozisyon için seçenekler oldukça daraldı. Bunun sebebi 2. kaleci pozisyonundaki Martin Dubravka sezonun ilk yarısında Manchester United'ta kiralık oynadığı dönemde kupada forma giydiği için bu maçta forma giyemeyecek olması.

Favori Beşiktaşlı Karius

Kaleci pozisyonunda yaşanan bu krizin ardından Newcastle United'ın opsiyonları yalnızca 2'ye indi. Teknik direktör Eddie Howe'un final maçında kalede Mark Gillespie yerine eski Beşiktaşlı Loris Karius'a görev vermesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Newcastle United'dan Loris Karius kararı!
Habere Git

2 yıl sonra sahada

Alman kaleci son maçına Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra yolunu tuttuğu Union Berlin forması ile Şubat 2021'de çıktı. Başkent ekibi Union Berlin, Hoffenheim ile oynadığı karşılaşmadan 1-1'lik eşitlik ile ayrılmıştı.

23 sonra ilk final

7 Ekim 2021'de Suudi Arabistan hükûmetinin egemen servet fonu liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından 300 milyon sterlin karşılığında satın alınanan kulüp sonrasında takımın başına eski Bournemouth Teknik Direktörü Eddie Howe'u getirmişti. İngiliz teknik adam yönetiminde her geçen gün üstüne koyan Newcastle United, Lig Kupası'nda finale kalarak tam 21 yıl sonra bir kupa finaline çıkma başarısı gösterdi. Denizatları son olarak 1998-1999 sezonunda FA Cup finalinde yine Manchester United ile karşılaşmış ve mağlup olmuştu.

Yine final yine Karius

29 yaşındaki Loris Karius'un en akılda kalıcı maçı Liverpool forması ile 2018 Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e karşı olandı. Real Madrid'in 3-1 kazandığı maçta Benzema ve Gareth Bale'ın attığı gollerde çok büyük hatalar yapan futbolcunun kariyeri büyük düşüşe geçti.

İlgini Çekebilir
Can Yaman'dan ayrıldı Karius'la birlikte!
Habere Git

Klopp halen güveniyor

Loris Karius'u Liverpool'a getiren Alman teknik adam Jurgen Klopp dün akşam oynanan Newcastle United maçının ardından eski kalecisi hakkında sorulan soruya "Karius'a güvenebilirsiniz. Buna hiç şüphe yok. O, harika bir kaleci" yanıtını verdi.

Beşiktaş'ta tutmadı

Şampiyonlar Ligi finali sonrası Liverpool'un gözden çıkardığı Loris Karius 2 yıllığına Beşiktaş'a kiralandı. Burada 67 maça çıkan Alman kaleci, teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ın gelmesi üzerine yerini genç kaleci Ersin Destanoğlu'na kaptırdı ve sezon sonunda takımdan ayrılarak Bundesliga ekibi Union Berlin'e transfer oldu.

Senin için hazırladığımız haberler