Kritik maça tartışmalı hakem

26.02.2020 - 20:37 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 17:37

Galatasaray Gençlerbirliği maçına Arda Kardeşler'in atanması sosyal medyada tepki çekti.

Kritik maça tartışmalı hakem

Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak olan Galatasaray, şampiyonluk yarışında kritik virajda. 01 Mart'ta oynanacak olan karşılaşmanın hakemi, Arda Kardeşler olarak açıklandı.

MHK, Arda Kardeşler'i Galatasaray Gençlerbirliği maçına atamasıyla sosyal medyada birçok kişinin tepkisini çekti. Birçok taraftar, geçen sezon oynanan Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasında Emre Akbaba'nın hareketine kırmızı kart çıkmamasını öne sürerek Arda Kardeşler'e olan tepkisini gösterdi.

Galatasaray-Kayserispor maçında ne olmuştu?

1988 doğumlu hakem, geçtiğimiz sezon ligdeki şampiyonluk yarışının üst seviyede olduğu zamanda Kayserispor'un Galatasaray deplasmanını yönetti. Medipol Başakşehir'in 2 puan önünde lider Galatasaray, kritik Kayserispor mücadelesinden 3-1 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın sonunda ise hakem Arda Kardeşler'in kararları fazlasıyla tartışıldı.

Maçın henüz 15. dakikasında Artem Kravets durumu 1-0 yaptı ve Kayserisporu deplasmanda öne geçirdi. Fakat golün hemen ardından Diagne eşitliği sağladı. Maçın 19. dakikasında Emre Akbaba'nın çok tartışılan tekmesinde Arda Kardeşler, sarı kart göstermeke yetinince tartışmaların odağı oldu, ardından 38. dakikada Kayserisporlu Tiago Lopes'e 2. sarı kartı göstererek, oyundan attı. Galatasaray, 10 kişi kalan rakibini karşısında önce 42, sonra 45. dakikada attığı gollerle geçti ve  şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağladı.

(Görüntü, BeinSport'tan alınmıştır.)

Senin için hazırladığımız haberler