"Küçülerek olmaz"

12.03.2016 - 13:10 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 13:10

Yönetimin amatör sporlardaki kemer sıkma politikasını camianın önemli isimlerine soruldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in başta basketbol olmak üzere amatör branşlarda küçülmeye gideceklerini söylemesi taraftarlar ve camianın büyük tepkisni çekti. Göreve geldiklerinde basketbol şubesinin bütçesini 6 milyon Euro’ya düşürdüklerini ifade eden Özbek, bu rakamı önümüzdeki yarıya düşüreceklerini duyurdu. Düşük bütçeye karşın iyi işler çıkartan Ergin Ataman da hedef küçültülmesi halinde ayrılabileceğinin sinyallerini vermişti. Sponsor bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Özbek’in bu tutumunu camianın önde gelen isimlerine sorduk:

FARUK SÜREN:
“Biz de yöneticilik yaptık. Bizim işimiz, spor kulüplerine önderlik yapmak. Bunu
yaparken de ilkelerimizin olması gerekir. G.Saray, basketbol şubesini veya futbol dışındaki
diğer branşları küçülterek bir yere varamaz. Bu hadisenin çözümü vardır. Çözüm kapatmak veya küçültmek değildir. Çözüm büyütmektir. Diğer rakiplerimiz büyütüyorsa biz de büyütelibilir. Onlar kaynak buluyorsa biz daha kolay buluruz. Kapatarak veya daha küçülerek bir yere varılmaz.”

MURAT ÖZYER:
“Birincisi her sezon basketbolun küresel marketinde rakamlar değişkenlik gösterebiliyor. İkincisi G.Saray’da bütçe konuşulduğunda tasarruftan konuşuluyor. Gelir yaratmak için bir şey konuşulmuyor. Kadın basketbol takımının göğüs reklamının olmaması. Bu konuda bir sponsor teklif vermesine rağmen daha iyisi bulunacağı için sponsor bekletildi ve sonunda bu bekleyen kaybedildi. Basketbol şubesinin başkana bağlı, kendi yönetim kurulunun olması gerekiyor.”

AHMET DEDEHAYIR:
Bütçeyi azaltacaklarını pervasızca sezonun ortasında söylüyorlar. Şimdi oyuncular ve antrenör ne düşünüyor? Marka değeri ve vizyonu düşünmüyor. Akıllara zarar bir durum. Yönetici yok ki, yaptıkları doğru bir şey yok. Hamzaoğlu, Denizli, Grosskreutz gibi komik vakalar yaşandı. G.Saray her geçen gün daha kötüye gidiyor. Basketbol şubesine bakan kişi ne yapıyor. Küçüleceğine bir sponsor bul ve büyü. Ayıp! Utanır insan. Neyi yönetebiliyorsun ki? Düzeltmeyeceksen gelme.” (Sözcü)

Senin için hazırladığımız haberler