Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Flaş Play Off ve Yabancı Oyuncu Sözleri

Orhan Gülek
29.03.2023 - 18:20 | Son Güncellenme: 29.03.2023 - 18:48

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Play Off ve yabancı oyuncu durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte haberle ilgili tüm detaylar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Flaş Play Off ve Yabancı Oyuncu Sözleri

AJANSSPOR - HABER

Kulüpler Birliği gündemdeki konularla ilgili toplandı. Toplantıda Beşiktaş'ın ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın kalan maçlarında hükmen mağlup sayılmasına yönelik itirazı da masaya yatırıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

"Görüşümüzü TFF'ye ileteceğiz"

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Hatayspor dahil 12 kulüp toplantıya katıldı. Mazereti olan arkadaşlara da bugün istişare ettiğimiz konuları yazıyla kendilerine sorduk. Cevap bekliyoruz. 31 Mart'a kadar görüşümüzü TFF'ye ileteceğiz.

"Sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak"

İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var."

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği toplantısı bitti! İşte çıkan karar
Habere Git

"4 kulüp başka bir görüşü savundu"

"Bugün 12 kulüptük. Doğal olarak puan konusunun nasıl ele alınacağı hususunda Hatayspor görüş bildirmek istemedi. Ama bugün geldiğimiz nokta itibarıyla 7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka bir görüşü savundu. Konu, zor bir konu. Hangi karar verilirse verilsin 4-5 kulüp mağdur oluyor, 4-5 kulüp fayda sağlıyor."

"Bazı noktalarda ciddi etkiliyor"

Aynı sayfada olmak adına iki alternatiften biri ligden çekilen 2 kulübün oynadığı maçların tescil edilmesi, bundan sonraki oynanacak maçların da hükmen mağlubiyet sayılması. İkinci alternatif de bugüne kadar oynanan tüm maçların yok hükmünde olması. Bu iki kulüp hiç bu sezon müsabakalara katılmamış muamelesi yapılmasıydı. Tabii iki alternatif de baktığınızda puan cetvelini etkiliyor. Bazı noktalarda ciddi etkiliyor.

İki alternatifin de artısı eksisi var. Birinci alternatifte maçlar oynandı, tescil edildi, yayıncı kuruluş gelirleri dağıtıldı, kartlar oldu, ceza çeken oyuncular oldu... Dolayısıyla bunlarda nasıl geri adım atacağız? Bu sadece Süper Lig'e uygulanmıyor. Bütün alt liglere de uygulanacak. Geçmişte Samsun, Kastamonu, Elazığ var. Oradaki çekilmelerde neler yapıldı onların örnekleri var."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin iddaa oranları belli oldu!
Habere Git

"Biz ekstra deplasman yaptık"

"Diğer taraftan hiç maçlar kabul edilmesin diyenlerin de çok kuvvetli argümanları var. Beşiktaş haklı olarak diyor ki aynı şampiyonluk için mücadele ediyoruz ama biz ekstra deplasman yaptık. Maddi açıdan kendi sahamda 35-40 bin oynayacağım o kayıplarım var diyor. Vicdanen ve hakkaniyetli bakıldığı zaman böyle olması gerekir diye savunan kulüplerimiz var."

"Aramızda bir ilkesel bir karar var"

19 kulübüz, 2 kulübü çıkarırsak 17 kulüp görüş verecek. Görüşlerin hepsini yazılı istedik. Böyle demiştim, yanlış anlaşıldı olmasın diye. Bunları TFF'ye sunacağız. Aramızda bir ilkesel bir karar var. O da böyle önemli konularda 2/3 olması gerekiyor diye. Ama içeride verdiğimiz karar 2/3 olsun, olmasın bütün görüşleri TFF'ye sunacağız. Kulüpler Birliği Vakfı olarak kendi çıkarlarımızı etkileyen konularda topyekün hareket ettiğimiz zaman TFF'ye bu fikirleri sunduğumuz zaman kolay bir durum. Ama bu iki alternatifte de mağdur olan takımlar var, fayda sağlayan takımlar var. O kadar kolay değil.

"Onların zaten verdiği bir karar var"

Şunu da biliyoruz ki TFF, benim 5 sezonluk dönemimde ciddi anlamda kulüplerin ricalarını, görüşlerini dinleyen, hassasiyet gösteren, yapabildiği kadar yerine getirmeye çalışan ve kulüpler için var olan bir federasyon kimliğini kısa süre içinde göstermiştir. Bütünsel baktığınızda niyet Türk futbolunu ilerletmek, kulüplere fayda sağlamak. Diğer iki federasyonla karşılaştırdığımız zaman siyahla beyaz kadar fark var. Biz burada görüşü götüreceğiz, ne karar verecek göreceğiz. Ama onların zaten verdiği bir karar var. Bundan dönerler mi dönmezler mi zaman gösterecek. Ne karar verirlerse de biz kulüpler olarak anlayışla ve saygıyla karşılayacağız."

İlgini Çekebilir
Anelka: "Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda işi zor"
Habere Git

"Birkaç kulüp zaten resmi başvuru yapmış"

Biz başvuru yapmayacağız. Zaten başvuru yapacak bir durum yok. Görüş ileteceğiz. Birkaç kulüp zaten resmi başvuru yapmış. Onların bir iletişimi olmuş konuyla ilgili. Orta yolda bir buluşma olmamış. Ama bunu kulüpler olarak ortak görüş sunalım diye fikir geldi. Cumaya kadar görüş sunacağız. Hangi açıdan bakarsanız bakın işin mağdur olanları var, fayda sağlayanları var. Argümanlara baktığınız zaman hangi alternatif olacağına dair çok kuvvetli argümanlar var.

"Bu konuda UEFA'ya gidecek kulüpler de olabilir"

EuroLeague ile karşılaştırılıyor. Ama aynı şey değil. Basketbolda beraberlik diye bir şey yok, 5 kişi ile oynanan bir spor. Bambaşka bir şey. Dolayısıyla doğru bir karşılaştırma değil. Şampiyonlar Ligi grup aşaması ile ilgili bir görüş var. Ona da baktım. Daha detaylı hukukçularla incelemek lazım. UEFA, UEFA turnuvaları ile ilgili görüş bildirebilir. Yerel federasyon da yerel müsabakalarda görüş verebilir. Bu konuda UEFA'ya gidecek kulüpler de olabilir, arzu ettikleri karar çıkmadığı için. Onu da gayet doğal karşılıyoruz. Her gün sık sık yaşadığımız bir konu olmadığı için ahkam kesmek kolay değil.

"Play-off konusu daha çok basında gündeme geliyor"

Kulüplerin 4'ü federasyonun şu an aldığı kararla paralel. 7'si de maçlar hiç sayılmasın diyor. Play-off konusu daha çok basında gündeme geliyor. Burada etraflıca bir konuşması olmadı. Sezonun 2/3'si bittiği bir ortamda ne kadar gerçekçi emin değilim.

"Biz bununla ilgili bir çalıştay yaptık"

17 Nisan'da sadece yabancı oyuncu değil, demin saydığım muhtelif konularda toplantımız var. Yabancı kuralı ile ilgili bizim arzumuz bu son transfer penceresinde bu konunun netliğe kavuşturulması ve 5 yıl boyunca uygulanması. Biz de ona göre planlamamızı yapalım. Bizim gibi eminim diğer kulüpler de şu an önümüzdeki sezon hazırlıklarını, transfer müzakerelerini yapıyorlardır. Pek çok konuda sözleşmesi bitmiş oyuncular var. Görünen o ki önümüzdeki sezona uygulanabilecek somut bir model yok. Ama bizim acelemiz de yok. Biz bununla ilgili bir çalıştay yaptık, görüşlerimizi de federasyona ilettik. Bu görüşler çerçevesinde federasyon da bir çalışma yaptı. Bize yaptığı çalışmayı sunacak. 2024/25 sezonu olarak tahmin ediyorum nasıl bir 5 yıllık planlama olacağına kararlaştırılıp, uygulanacak.

İşte maçlar sayılsın isteyen kulüpler

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında ligden çekilen Hatayspor ile Gaziantep FK'nın maçlarını geçersiz sayılması, Kulüpler Birliği Vakfı'nda görüşüldü. 7 kulüp maçların geçersiz sayılmasını isterken, 4 kulüp geçerli sayılsın şeklinde oy kullandı.

  • Fenerbahçe
  • Galatasaray
  • Giresunspor
  • Kayserispor

Maçlar sayılmasın isteyen kulüpler

  • Adana Demirspor
  • Ankaragücü
  • Antalyaspor
  • Beşiktaş
  • İstanbulspor
  • Kasımpaşa
  • Trabzonspor
Senin için hazırladığımız haberler