Kulüpler Birliği Toplanıyor! Gündem TFF Başkanlık Seçimi Ve Küme Düşmenin Kaldırması

İsa Kethüda
01.06.2023 - 08:32 | Son Güncellenme: 02.06.2023 - 17:06

Son dakika spor haberi: Kulüpler Birliği Vakfı bugün saat 14'te Maslak'ta toplanacak. Gündemde TFF Başkanlık seçimi ve küme düşmenin kaldırılması var.

Kulüpler Birliği Toplanıyor! Gündem TFF Başkanlık Seçimi Ve Küme Düşmenin Kaldırması

Salim MANAV - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız hafta şampiyon belli oldu. Galatasaray, Cumhuriyet'in 100. yılına tekabül eden sezonda 23. şampiyonluğunu ilan etti. Ligden şu ana kadar Hangikredi Ümraniyespor'un düşmesi de kesinleşti. Diğer takımın İstanbulspor mu, Giresunspor mu olacağı kalan iki haftada belli olacak. Belki de düşen olmayacak çünkü Kulüpler Birliği Vakfı bugün bu konuyu görüşecek! 

19 kulübün kritik buluşması Maslak'ta

Spor Toto Süper Lig'de yer alan 19 kulübün oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul  Maslak'ta bulunan genel merkez ofisinde bugün saat 14.00'te toplanacak. Toplantıda çok önemli konular masaya yatırılacak.

Gündem seçim ve küme düşmenin kaldırması

Kulüpler Birliği toplantısında iki çok önemli gündem maddesi bulunuyor. Birincisi 22-23 Haziran tarihinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimi. Diğeri de Süper Lig'de düşmenin kaldırılması talebi. 

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay'dan Erdal Sarılar'a cevap: İşine baksın
Habere Git

Büyükekşi ile devam mı tamam mı?

Kulüpler, öncelikle Mehmet Büyükekşi yönetiminin 1 yıllık icraatlarını değerlendirecek ve ardından da gelecek ayki seçimde nasıl bir tutum alınacağı konusunda istişarelerde  bulunacak. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Büyükekşi'ye destek vermeyeceğini açıklamıştı. Kulüpler ya tek adayla seçime gidilmesi veya birden fazla adayla seçimin yapılması konusunda karar oluşturmaya çalışacak.
 

Pandemide düşme kalktı depremde de kalksın

Bir diğer önemli gündem maddesi de küme düşmenin kaldırılması konusu. Bitexen Giresunspor,  küme düşmenin kaldırmasını talep edecek. Kulüp, pandemi nedeniyle düşmenin kaldırıldığını hatırlatarak, bu sezon da büyük bir deprem yaşandığını ve iki takımın ligden çekilince dengenin bozulduğunu savunuyor. Hatırlanacağı üzere Beşiktaş yönetimi de depremzede takımların tüm maçlarının yok sayılmasını istemiş ama TFF bunu kabul etmemişti. Beşiktaş, konuyu UEFA'ya taşımış ancak oradan da henüz bir yanıt gelmiş değil.

2 puan gerideki Giresunspor zorda

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden Hangikredi Ümraniyespor şu ana kadar düşmesi kesinleşen tek takım. Diğer takım da ya İstanbulspor veya Giresunspor olacak. Ancak 2 puan geride olan Karadeniz ekibinin şansı daha az. Bilindiği üzere deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un gelecek sezon da Süper Lig'de yer alması şartıyla hakları donduruldu.

İlgini Çekebilir
Fuat Buruk: Okan Hoca'nın şimdiki hedefi Avrupa'da başarı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler