Kulüplerin gözü kulağı stopaj ödemesinde

21.10.2020 - 22:33 | Son Güncellenme: 21.10.2020 - 22:33

Kulüpler, amatör branşlar için önemli bir kaynak sağlayan stopajın ödenmesini bekliyor

Fenerbahçe Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Sports TV'de konuk olduğu programda amatör branşlara önemli bir kaynak olarak beklenen stopaj ödemelerinin kısa zamanda ödenmesini beklediklerini söyledi.
Amatör kulüpler için önemli bir kaynak sağlayan stopajın son dönemlerde devamlılığı olmamasından kaynaklı kulüpler için sorun olduğunu ifade eden Çetinkaya, "30 milyon TL'nin üzerinde stopaj alacağımız birikti. Geçen yıl basketbolda 2 milyon TL ödenen sporcu için 300 bin TL'ye kadarını iade ediyorlardı. Voleybolda da öyle... Diğer branşlarda bu rakam birçok sporcun 1 yıllık alacağının çok çok üzerinde. Bizim gibi kulüpler için bu ödemeler, büyük bir destekti. Bu devam ederse hem başka branşlar açılabilir hem de amatörlere ağırlık vermeyen diğer kulüpler de ciddi takımlar çıkarır. Hepsinde birer fon oluşacak. Bu vergiyi ya devlete bırakacaksınız ya da spor için ayıracaksınız. Bu paralar bütün branşların giderini karşılamıyor ama kulübün koyacağı paranın üzerine en azından bir can suyu olur" diye belirtti.

"Amaç dışında kullananlar oldu"

Bazı kulüplerin bu stopaj ödemelerini amacının dışında kullandığını ifade eden Çetinkaya, "Stopajları biz doğru branşlara kullandık. Amaç dışında kullanan kulüpler olunca bu aksaklık oluyor. Birtakım kriterler getirileceğini duydum. 2020 başında olacaktı ama bir gelişme yaşanmadı. Bu Türk sporu için bir cansuyudur. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler