Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nden Küme Düşme Kaldırılması İçin Adım

Orhan Gülek
18.05.2023 - 19:11 | Son Güncellenme: 18.05.2023 - 19:24

Spor haberleri... Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği, küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracak. İşte detaylar

Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nden Küme Düşme Kaldırılması İçin Adım

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Şubat ayında Karaman merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle bazı kulüpler ligden çekilirken, diğer kulüplerin de yaşadığı zorluklar sebebiyle küme düşmenin kaldırılması dedikoduları kulislerde konuşulmaya devam ediyor. 

Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nden resmi başvuru

Yaşanan olumsuzluklarla birlikte kulüplerden konuyla ilgili olarak resmi başvuru geliyor. Hasan Gökçe başkanlığındaki Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği, kulüplere başvuru dilekçesini gönderirken, kulüplerin de kısa süre içerisinde resmi başvuruda bulunacağı öğrenildi. 

“Hiçbir takım küme düşmesin”

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği’ne yönelik kaleme alınan başvuru dilekçesinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun birtakım kararlar aldığına dikkat çekilen açıklamada, Bölgesel Amatör Lig’den 15 takımın TFF 3. Lig’e yükselmesine karar verildiğine vurgu yapılarak, “Sporda eşitliğin sağlanması ve depremin etkilerinin spora yansımaması açısından TFF 3. Lig Müsabaka Statüsü, TFF 2. Lig Müsabaka Statüsü, TFF 1. Lig Müsabaka Statüsü ve TFF Süper Lig Müsabaka Statüsü’nde değişikliğe gidilerek Play-off hattında olan tüm kulüp takımlarının üst müsabakaya çıkarılması ve ilgili ligden hiçbir takımın düşürülmemesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
TFF'den beklenen yabancı açıklaması geldi!
Habere Git

“Play-off kotasındaki tüm takımlar bir üst lige çıkarılsın”

Deprem felaketinin tüm liglerde etkili olduğu ve bu sebeple sporda rekabetin korunabilmesi açısında play-off kotasında olan tüm takımların üst lige yükselmesi, düşme kotasındaki tüm kulüplerin mevcut durumunu koruması gerektiği belirtilirken, “TFF Yönetim Kurulu tarafından yapılacak değişiklik ile TFF 2. Lig’in 2 gruba değil 3 gruba ayrılması gibi düzenlemeler yapılarak Liglerin süresi bakımından bir sorun teşkil etmesinin de önüne geçilmesi mümkündür. Böyle bir düzenleme Kulüplerin yararına bir sistemin oluşmasını sağlayacaktır.” denildi. 

Taraftar konusuna dikkat çekildi

Alınacak kararın taraftar arasında yaşanabilecek sorunları da ortadan kaldıracağı belirtilirken, “Seçim döneminde taraftarlar arasında yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için de önem arz etmektedir. Nitekim taraftarlar arasındaki gerginlik olumsuz birtakım faaliyetlerin doğmasına sebebiyet vermekte olup kulüp yöneticileri ve sporcuların mal ve can güvenliği açısından play-off müsabakaları oynanmaksızın takımların üst lige çıkabilmesinin önü açılmalıdır. Neticeten, ligler arasında bütünlüğün bozulmaması ve eşitliğin sağlanması için TFF Yönetim Kurulu’nun tüm 2022-2023 Sezonu Lig Müsabakaları Statülerinde play-off hattında olan takımların tamamının üst lige yükselmesi ve ligdeki takımların düşememesine yönelik değişiklik yapması için karar almasını ve kararın uygulanmasını talep ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Eskişehirspor amatör lige düşmüştü

Uzun yıllar Süper Lig’de top koşturan, Avrupa Kupası'nda mücadele eden Eskişehirspor, 2015-2016 sezonunda Türkiye Süper Ligi’ne veda etmişti. 2016-2017 sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele eden EsEs, 2020-2021 sezonunda da bu lige veda etti. 2021-2022 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Siyah Kırmızılılar, bunu başaramamış ve 2022-2023 sezonunda 3. Lig’e düşmüştü. 

Eskişehirspor, Elazığspor yenilgisiyle ligin bitimine bir hafta kala matematiksel olarak TFF 3. Lig’e veda etti. EsEs, şimdi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelecek haberi beklemeye geçti.  Aksi takdirde Eskişehirspor, 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler