Küme düşme yine mi kaldırılacak? TFF Başkanı açıkladı...

29.04.2021 - 11:18 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 15:41

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, küme düşmenin kaldırılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Peki, bir önceki yıl uygulanan küme kararı bu senede olacak mı? İşte detaylar...

Küme düşme yine mi kaldırılacak? TFF Başkanı açıkladı...

AJANSSPOR - HABER

Profesyonel liglerde bir sezonun daha son bölümüne gelindi. Pandemi nedeniyle seyirci gelirinden yoksun faaliyet gösteren kulüpler, sezon içerisindeki olumsuz gidişatı kırmak adına bir kez daha küme talebinde bulundu. Çoğunlukla TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'den gelen "küme" taleplerine TFF Başkanı Nihat Özdemir'den cevap geldi. Özdemir, Milliyet Gazetesi'ne verdiği demeçte, "kulüplerin kulis yapmayı bırakıp, sahada başarılı sonuçlar alması gerektiği" yönünde telkinde bulundu. 

"Küme düşme de bir gerçektir..."

Geçtiğimiz yıl bütün dünyayı yakından etkileyen Kovid-19 pandemisi futbol endüstrisinin de geleceğini belirsiz kılmıştı. Kulüplerin, pandemiyle olan savaşında galip çıkabilmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu, küme düşme uygulamasını 1 yıl süreyle askıya almıştı. Nihat Özdemir, bu yıl küme düşmenin olacağını belirterek; "Newton kanunları kadar kesin bir gerçek var ortada: tıpkı yer çekimi gibi, küme düşme de bir gerçektir ve olacaktır." dedi. İşte, Nihat Özdemir'in açıklamalarından satır başlıkları...

"İyi niyet örneğiydi..."

“Hiç kimse aklına bile getirmesin. Bu liglerin statüsü, oyunun kuralları var. Geçen sezonun sonunda pandemi nedeniyle küme düşmenin durdurulması kararı bir iyi niyet örneğiydi. Ama bu yıl da düşmenin kaldırılması çok yanlış olur.

"Artık mümkün değildir..."

Böyle yanlışlar yapmaya hakkımız yok. Newton kanunları kadar kesin bir gerçek var ortada: tıpkı yer çekimi gibi, küme düşme de bir gerçektir ve olacaktır. Kulüpler kulis yapacağına son haftalarda daha iyi sonuçlar almaya çalışsınlar. Düşmenin kaldırıldığı ligleri taşımak da, oynatmak da artık mümkün değildir.”

Senin için hazırladığımız haberler