Ajansspor

Kupada tarihi komşu finali

Editör: Ali Bozkurt

Son Güncelleme /

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında Sivasspor sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Finale çıkan takım Sivasspor oldu. İşte maç özeti ve detaylar...

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 3 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR HABER

Sivasspor, kendi sahasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. Böylece 1967'de 43 kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle yaklaşık 25 yıl karşı karşıya gelmeyen iki komşu takım Kayserispor ve Sivasspor kupayı kazanmak için rakip oldu. İşte maça dair tüm detaylar...

İlk yarsının 0-0 beraberlikle sonuçlandığı karşılaşmada Alanyaspor'da 78. dakikada sahneye çıkan Famara Diedhiou, Alanyaspor'u 1-0 öne geçirerek takımına uzatmalar umudu verdi.  Famara, bu sezon Ziraat Türkiye Kupasında 3. maçına çıktı. 3 maçta 2 gol 1 asist katkısı vermeyi başardı.

Sivasspor'da 88. dakikada sahneye çıkan Hakan Arslan, karşılaşmada eşitliği getirerek toplam skoru 3-2'e getirdi. Sivasspor bu golden sonra turu atlayan taraf oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finalinde eşleşen Alanyaspor  ile Sivasspor arasındaki ilk maçı Sivasspor, deplasmanda 2-1 kazanarak evine avantajla gelmişti. Sivasspor'da golleri Yatabare ve Kerem Atakan Kesgin atarken Alanyaspor'un tek golünü ise Emre Akbaba atmıştı.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve son olarak Süper Lig şampiyonunu eleyen Kayserispor, finale çıkan ilk takım olmuştu. Kayserispor'un finaldeki rakibi ise Sivasspor oldu. Alanyaspor'u toplam skorda 3-2 eleyen Sivasspor, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 20.45'te Kayserispor ile karşılaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Sivasspor sahasında, Alanyaspor’u ağırlıyor. Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan zorlu karşılaşma öncesi anlamlı bir koreografi yapıldı. Sivassporlu taraftarının karşılaşma öncesi yaptığı koreografi büyük alkış toplarken, koreografiyi izleyenler o anları cep telefonları ile kaydetti. Türkiye Kupası’nın yer aldığı koreografide “Durma! Saldır” yazısı belirdi. Kırmızı-beyazlıların bu anlamlı koreografisini yedek kulübesinde oturan her iki takımın futbolcuları da pür dikkat izledi. Diğer yandan koreografi sosyal medyada da birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sivasspor ile Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmayı Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda locadan takip etti. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Sivasspor ile Alanyaspor, Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda karşılaşıyor.
Dün Trabzonspor’u yenerek finale adını yazdıran Kayserispor’da teknik direktör Hikmet Karaman, Sivas-Alanya maçını izlemek için Sivas’a geldi. Karaman, Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumunda locadan maçı izledi. Deneyimli teknik adamın zaman zaman maçı tablet ile kaydettiği görüldü.

 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Sivasspor ile Alanyaspor’a ev sahipliği yapan Bahçeşehir Koleji Sivas Yeni 4 Eylül Stadı, bu sezon ilk kez kapalı gişe oldu. Türkiye’nin ilk ekolojik stadyumu özelliğini taşıyan Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadı, DG Sivasspor ile Alanyaspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci ayağında tamamen doldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığınca yaptırılan, 27 bin 532 seyirci kapasiteli 4 Eylül Stadı, futbolseverlerin beğenisini kazandı. Bu sezon ilk kez tamamen dolan stadyumda taraftarlar maç boyunca takımlarına destek tezahüratlarında bulundular.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Sivasspor, Alanyaspor’u eleyerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupasında Finale yükselme başarısı gösterdi. Kırmızı-Beyazlılar 3 defa yarı finalist olurken ilk kez finalde boy gösterecek.

4. dakikada Uğur’un sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Kayode topu ağlarla buluşturdu. Ancak gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

13. dakikada Efecan’ın ceza sahasının sol çaprazından yaptığı ortada ceza sahası içerisindeki Eduardo'nun şutu üstten auta çıktı.

21. dakikada Juanfran’ın topu ceza sahası içerisindeki Eduardo’ya gönderdi. Apindangonye erken davranarak Eduardo’nun önüne düşen topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.

43. dakikada ceza sahası içinde Juanfran’ın şutunda Ali Şaşal topu kornere çeldi.

52. dakikada Gradel’in ceza sahasının sol çaprazından kaleyi hedef alan şutunda top az farkla auta çıktı.

53. dakikada Eduardo’nun ceza sahası sağ çaprazından şutunda kaleci Ali Şaşal topu kornere çeldi.

78. dakikada Oğuz’un sol kanattan ortasında ceza sahası sol çaprazından Diedhiou kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1

88. dakikada ceza sahası içerisinde Kayode’nin kafayla indirdiği topu Hakan filelerle buluşturdu. 1-1

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...