"Kupayı almadan gitmem"

28.04.2017 - 08:41 | Son Güncellenme: 28.04.2017 - 08:41

Hollanda Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin teknik direktörü Dick Advocaat’ı takımın başına getirmek konusunda artık sona yaklaşmış gözüküyor. Bunun için oldukça ısrarcı olan Hollanda cephesi, Advocaat’ın bir an önce işbaşı yapmasını istiyor.

Ancak tecrübeli hoca, Sarı-Lacivertlilerle birlikte hedeflediği başarılara ulaşmadan Portakallar’ın başına geçmeyi düşünmüyor. Bu düşüncesini Hollanda’nın yanı sıra Başakşehir maçı sonrası futbolcularıyla da paylaşan Advocaat’ın, “Sizinle Türkiye Kupası’nda şampiyon olup, ligde de ikinci olmadan hiçbir yere gitmek istemiyorum” dediği öğrenildi.

‘Artık her maç final’

Derbide Galatasaray’ı yenmelerinin ardından Başakşehir karşısında aldıkları sonuçtan da çok memnun kaldığını takımla paylaşan tecrübeli çalıştırıcının, “Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olan ezeli rakibimiz Galatasaray’ı yendik, bu sezonun en iyi futbolunu oynayan takımlarından biri olan Başakşehir’le de kupada berabere kalıp, yarı final ilk maçında iyi bir sonuç elde ettik. İyi bir iş çıkarıyoruz ancak kupaya ve hedeflerimize ulaşmak için daha çol çalışmamız gerekiyor. Artık kalan her maç final ve sizden en iyisini bekliyorum” ifadelerini kullandığı bildirildi.    

Yardımcısı Gullit olacak

Hollanda’nın yüksek tirajlı gazetelerinden De Telegraaf, Dick Advocaat’ın, milli takımın 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde 9 Haziran’da oynayacağı Lüksemburg maçına kadar kulübedeki yerini almasının beklendiğini öne sürdü. Advocaat’ın ekibinde ise onun sağ kolu olacak kişinin ülke futbolunun efsane isimlerinden Ruud Gullit olacağı bildirildi. İkilinin uzun yıllardan beri birbirlerini çok iyi tanıdığı ve Gullit’in, teknik ekipte kilit bir rolünün olacağı yazıldı. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler