Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir, projeleri neler?

05.02.2021 - 17:51 | Son Güncellenme: 05.02.2021 - 17:58

Son günlerde merak konusu olan Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusu merak edilmeye başlandı. Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir, konusu nedir, projeleri neler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk ne anlama geliyor gibi arama yapanlar Kurumsal Sosyal Sorumluluk nerede kuruldu ve nerede gibi aramalarda sürüyor. Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramı nelerdir? İşte Kurumsal Sosyal Sorumluluk hakkında tüm detaylar...

Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir, projeleri neler?

Son günlerde merak konusu olan  Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusu merak edilmeye başlandı. Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir, konusu nedir, projeleri neler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk ne anlama geliyor gibi arama yapanlar Kurumsal Sosyal Sorumluluk nerede kuruldu ve nerede gibi aramalarda sürüyor. Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramı nelerdir? İşte Kurumsal Sosyal Sorumluluk hakkında tüm detaylar...

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir?

Kurumlar varlığının sürdürmek ve hedeflerini gerçekleştirmek için hizmet/ürün sunduğu toplumla iyi ilişkiler geliştirmek zorundadır. Bu doğrultuda kurumsal sosyal sorumluluk; toplumla bütünleşmek isteyen kurumların, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirme çabasıdır. Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri; eğitim, çevre, sağlık kültür gibi alanlarda gerçekleştirilebilmektedir. Kurumlar bunları gerçekleştirirken, kurumsal imaj ve kurumsal itibara olumlu değerler yüklenilmesini bekler.

Kurumsal sosyal sorumluluk çoğu zaman hayırseverlikle karıştırılmaktadır. Hayırseverlik plansız ve kimseye duyurulmadan yapılır, karşılığında bir beklenti yoktur. Buna karşılık kurumsal sosyal sorumluluk; halkla ilişkiler kampanyaları kapsamında gerçekleşen bir olgudur. Toplumun ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak, planlı ve stratejik adımlarla gerçekleştirilir. Çeşitli iletişim araçları ile duyurulması önemlidir ve genellikle faaliyetler birkaç yılı içinde barındıran uzun bir zaman diliminde gerçekleştirilir.

Kurumsal sosyal sorumluluk; zihinlerde kurumun imajıyla ilgili olumlu çağrışımlar yaratmak amacıyla yapılan bir algı yönetimidir aynı zamanda. Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk faaliyetleri ile kurumlar; sadakat, güven bağlılık gibi soyut değerler kazanırlar. Soyut değerler kurumsal itibarı olumlu yönde etkileyip taçlandırırken, finansal değerler de itibarla eşgüdüm içerisinde yükselişe geçecektir.

Senin için hazırladığımız haberler