KYK borçlarında son durum nedir? KYK faizleri silinecek mi?

27.12.2019 - 13:00 | Son Güncellenme: 27.12.2019 - 13:00

KYK borçlarında son durum nedir? Milyonlarca öğrenci KYK faizleri silinecek mi sorusunu soruyor. 2020'ye girmemize günler kala akıllarda olan tek soru KYK faizleri silinecek mi oldu? Biz de sizler için bu soruyu cevapladık. İşte KYK borçlarında son durum

KYK borçlarında son durum nedir? KYK faizleri silinecek mi? sorusu trendler arasına girdi.YK borçları ile ilgili ödeme zorluğu yaşayan binlerce mezun gelen açıklamalar sonrasında büyük sevinç yaşadı. Geçtiğimiz günlerde kendisine sorulan bir soru üzerine çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “öğrencilerimizin lehine olacak” ifadesini kullanmıştı. Peki, KYK borçlarında son durum nedir? KYK faizleri silinecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında “KYK borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Albayrak, çalışmanın borçları erteleme ya da taksitlendirme olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖĞRENCİLERİMİZİN LEHİNE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." Dedi.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından konuya ilişkin detayların paylaşılması beklenirken borçların tamamen silinmesi şimdilik düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Ancak öğrencilere ödeme kolaylığı saplayabilmek adına borçların yapılandırılması, faizlerin silinmesi ve vadenin uzatılarak taksitlerin düşürülmesi ön plana çıkan görüşler arasında yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler