La Mira Gürgen’den Yıldız ve Genç At Terbiyesi Avrupa Şampiyonası’nda Tarihi Madalya

Orhan Gülek
23.07.2023 - 15:35 | Son Güncellenme: 23.07.2023 - 15:38

Yıldız ve Genç At Terbiyesi Avrupa Şampiyonası’nda 3. olan La Mira Gürgen, binicilik tarihimizde bu kategoride ilk madalyayı kazandırdı. İşte detaylar

La Mira Gürgen’den Yıldız ve Genç At Terbiyesi Avrupa Şampiyonası’nda Tarihi Madalya

AJANSSPOR - HABER

Binicilikte milli sporcularımızdan La Mira Gürgen, Avrupa üçüncüsü olarak, yıldızlar kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı. 20 – 23 Temmuz 2023 tarihlerinde Almanya’nın Kronberg kasabasında düzenlenen Yıldız ve Genç Sporcular At Terbiyesi Avrupa Şampiyona’sına katılan Gürgen, Lowland isimli atıyla üçüncü olarak, bronz madalya kazandı.

Yıldızlarda Türkiye’nin ilk madalyası

20 ülkeden 49 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden La Mira Gürgen, bugün yapılan finalde %79,364 puanla üçüncülüğü elde ederek, ay yıldızlı bayrağımızı kürsüde göndere çekmeyi başardı. Gürgen, binicilik tarihimizde Türkiye’ye ilk defa yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandıran sporcu oldu.

1.5 yıllık emek bronzla taçlandı

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecini Hollanda’nın UZN Stables merkezinde sürdüren Lal Mira Gürgen’in antrenörü Lina Uzunhasan yaptığı açıklamada, “1.5 senedir Lal Mira ve atı Lowland ile uluslararası yarışmalara katıldık ve sayısız derece elde ettik. Tüm hazırlık süreçlerimiz Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız derece ile taçlandı.” dedi.

Geçen sene Balkan üçüncüsü oldu

Gürgen’in Türkiye’deki antrenörü Ela Açar ise şunları söyledi:

“Lal Mira çok istikrarlı, çalışkan ve disiplinli bir sporcu. Binicilik hayatına Pony üzerinde başladı, 2022 yılında At Terbiyesi Balkan Şampiyonası’nda üçüncü oldu ve tüm emeklerinin karşılığını bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda aldı. Kendisini, atını ve emekleri sonsuz ailesini kutlarım.”

Federasyondan Gürgen’e kutlama

Türkiye Binicilik Federasyonu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda La Mira Gürgen’i elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti. Paylaşımda, “Türk Binicilik tarihinde ilk defa Yıldız kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda Madalya alan sporcu Lal Mira Gürgen ve atı Lowland’ı tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz.” denildi.

Senin için hazırladığımız haberler