Lale Orta, Erden Timur'u yalanladı: Ali Koç'a görüntü yollamadım

Akın Ungan
18.10.2023 - 13:57 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 15:19

Eski MHK Başkanı Lale Orta Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un VAR kayıtlarını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a verdiği iddiasını yalanladı.

Lale Orta, Erden Timur'u yalanladı: Ali Koç'a görüntü yollamadım

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, Aspor'da dün akşam eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'nın Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını, Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'a cep telefonundan yolladığı iddiasına cevap geldi. Lale Orta, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Orta: Ali Koç görüntü yollamadım

Orta, Hürriyet Spor  Müdür Mehmet Arslan'a yaptığı kısa açıklamada, "TFF'nin açıklama yapmasını bekliyorum. Kesinlikle ne sayın Ali Koç'a ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir. Tamamen asılsız haberdir" dedi. 

"Erden Timur'un hayal ürünü sözleri için konuşacağım"

Hakem camiasının nabzını çok yakından tutan Türkiye gazetesi yazarlarından Ömer Faruk Ünal da Lale Orta ile yaptığı görüşmeyi paylaştı. Orta, Ünal'a da şu açıklamayı yaptı: "Bugün TFF Başkanı ile yazıştım. Hukuk Kurulu'nun gerekli incelemesinden sonra gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyorum. Ben de Sayın Erden Timur'un kamuoyunu yanıltan hayal ürünü sözleri için konuşacağım. Bekleyin..."  

İlgini Çekebilir
Efe Sarıkaya'da Galatasaray'a iki dev rakip!
Habere Git

Erden Timur ne demişti?

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, "Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi kaydı var. Bunlar sokak dedikodusu değil. Doğruluğu teyit edilmiş. 3 Şubat 2023'te yapılmış. Riva'daki kayıt odasına giriş çıkış kaydediliyormuş. Teknolojik partner Hawk Eye'a bildirmek zorundasınız" açıklamasını yaptı.

"Orta, görüntüleri cep telefonuna kaydediyor"

Timur, "3 Şubat 2023'te Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını alıyor. Cep telefonuna kaydediyor. VAR kayıtları 1 sene silinemiyor. Bunun görüntüleri TFF'de ve Eye Hawk'da var. Lale Orta'nın girdiği kesin. Bundan sonra daha da tuhaflaşıyor. Lale Orta bazı hakem arkadaşlarına gönderiyor. 'Bu görüntüleri Ali Koç'a da gönderdim' diyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler