Lazio Sportif Direktörü Tare, hükümete rest çekti!

04.05.2020 - 13:15 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 13:16

Lazio Sportif Direktörü Igli Tare, Serie A'nın ne zaman başlayacağını hükümetin belirlemesinin yanlış olduğunu savundu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Sağlık Bakanı Vincenzo Spadafora'nın kararlarının tartışmalı, çelişkili ve tutarsız bulunduğu İtalya'da 'normale dönüş' polemiğine son tepki Lazio Sportif Direktörü Igli Tare'den geldi.
 
Sky Italia'ya konuşan Igli Tare, Serie A ile ilgili kararın hükümete ait olmadığını ve hükümetin futbolu durduramayacağını söyledi.

Tare, şu ifadeleri kullandı: 

"Hükümetin, Serie A'nın başlamaması yönünde karar alacağını duydum. Ancak bu onların uzmanlık alanı değil. UEFA ve FIFA, liglerin oynatılarak bitirilmesi yönündeki kararlarını gayet açık ve net şekilde duyurdular. Bu sezonu oynatarak bitirmek, önümüzdeki sezonu da oynatabilmek adına bize tecrübe katacak. Ayrıca sezon başlamadan önce bir dizi serolojik test yapılması gerekiyor. Biraz agresif bir tutum sergiliyor olabiliriz ancak bu pandeminin İtalya'daki en büyük üçüncü endüstri olan futbola verdiği zararı herkes gördü."

"HİÇBİR OYUNCUMUZ ŞEHRİ TERK ETMEDİ"
 
"Koronavirüsü salgınında harekete geçen ve aktivitelerini durduran ilk kulüp bizdik. Hükümetin aldığı önlemlere uyan ilk kulüpler arasındayız. Hiçbir futbolcumuz şehri terk etmedi. Bazı takımların oyuncuları ülkelerine gitmiş olabilir, bunu yargılamak benim işim değil. Herkese saygı duyuyorum. Ancak daha toplanacak 36 puan var. Ligler başlamalı. Ancak başladığında takımların eskisi gibi olmayacağını biliyoruz. Oyuncular sürekli liglerin ne zaman başlayacağını soruyor. İdmanların başlamasını iple çekiyorlar."
 

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler