Leipzig'in Alexander Sörloth ısrarı sürüyor...

31.08.2020 - 17:40 | Son Güncellenme: 31.08.2020 - 17:52

Trabzonspor son dakika transfer haberleri... Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig, Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth için Fırtına ile görüşmelere başladı. Pek Alman ekibi Norveçli yıldız için ne kadar teklif etti? İşte detaylar...

Leipzig'in Alexander Sörloth ısrarı sürüyor...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig, Alexander Sörloth için Trabzonspor ile görüşmelere başladı. 

Schick'in yerine Sörloth

Kicker'de yer alan habere göre; Alman ekibi, Patrik Schick'in yerine Trabzonspor'dan Alexander Sörloth'u transfer etmek istiyor. Çek golcü Schick, Bayer Leverkusen ile anlaştı.

20 milyon Euro

Haberde, Leipzig'in Norveçli yıldız için Karadeniz temsilcisi ile görüşmelerini sürdürdüğü ve oyuncu için yaklaşık olarak 20 milyon Euro gibi bir bütçe ayırdıkları belirtildi. 

Çıkış maddesi...

Öte yandan Trabzonspor'un sezon sonu Sörloth'u satın alma hakkı bulunuyor. Oyuncu resmi maçların yüzde 50'sinde ilk 11'de oynarsa, Trabzonspor, İngiliz Premier Lig ekibi Crystal Palace'a 6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek, Sörloth'u alabilir. 

Sörloth'un sözleşmesinde bir çıkış maddesi de bulunuyor. Ve bu çıkışın bedeli de 9 milyon Euro... Ancak bilinenin aksine bu 9 milyon Euro'luk çıkış her kulüp için geçerli değil. Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre bu madde sadece oyuncunun bonservisinin gerçek sahibi Palace için...

750 bin Euro'ya kiralandı

9 milyon Euro ödeyerek Sörloth'u sadece Crystal Palace, alma hakkına sahip. Elbet, İngiliz ekibi oyuncuyu daha sonra istediği kulübe satma hakkına sahip. İngilizler oyuncuyu geri alırsa Trabzonspor, 2 yıl kiralık olarak bünyesinde oynattığı Sörloth'tan 3 milyon Euro kazanacak.

2 yıllık kiralama bedeli için 750 bin Euro ödeyen Trabzonsor, oyuncuyaysa yıllık 1.5 milyon Euro veriyor. Norveçli oyuncu kulübü tarafından çağrılmazsa, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında da bordo mavili formayı giyecek.

33 gol 11 asist

Halihazırda 20 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Sörloth, bordo mavili formayla toplam 49 maça çıkarken, 33 gol atıp 11 de asist yaparak, kariyerinin en parlak dönemini yaşadı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler