"Lider olacağımız yerde kazandık"

06.02.2021 - 21:45 | Son Güncellenme: 06.02.2021 - 21:49

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin ardından beIN Sports'a konuştu. Terim, "Gerçek sağlık çalışanlarına bu galibiyeti elde ediyorum" dedi. İşte detaylar...

"Lider olacağımız yerde kazandık"

Galatasaray, Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim maçın ardından beIN Sports'a konuştu.

"Galibiyet gerçek sağlık çalışanları için"

Terim maçı taraftarlara armağan ettiğini söyleyerek, "Sevgili babacığımın ruhu şad olsun. Bugün gidemedim, maç bizim işimiz. Allah rahmet eylesin. Ona armağan ediyorum. Gerçek sağlık çalışanlarına bu galibiyeti elde ediyorum. Oyuncularımızla taraftarımızın olması gereken yere gittik" ifadelerini kullandı.

Oyunu değerlendiren deneyimli teknik adam, "Düşündüğüm hiçbir senaryo bizi yanıltmadı. Oyunun ve topun hakimi olacağımızı biliyorduk. Deplasman veya içerisi oyun tarzımından ödün vermedik. İlk 30 dakika yüzde 60'lara varan oranlar vardı. Dünya çapında bir hakemimiz var. İçeride de Ali Palabıyık... Biz bu tip pozisyonların daha azından çok penaltı yedik. Donk'a yapılana nasıl penaltı çalınmaz, anlaşılır gibi değil. Kazanmışken de nezaketli şekilde konuşalım. Martin bile tartışılabilir. Bizim kendimize ait oyun anlayışımız var. 9 dakika uzatma verildi, maçın sonu sıkıntılı olabilir ama orayı da iyi geçtik. Tam doğru yerde kazandık. Bizim oyunu kaybedeceğimiz kaygısını hiç yaşamadığımız bir maç oldu diyebiliriz. Camiamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"Belki 2 santrfor oynarız"

Takıma katılan yeni oyuncuları değerlendiren Terim, "Mohamed 1.5 maç oynadı. Başka bir ülkede ilk kez çıkıyor. Dili aynı değil. Ülke başka, kolay değil. Ama muhteşem adapte oldu. Çok güzel performans alacağız. Bizim önemli bir açığımızı kapatacak. Falcao geldi, hoş geldi. Bizim için önemlidir. Belki 2 santrfor oynarız. Gedson da negatifleri çıktıktan sonra onu da Türk futbolseverleriyle tanıştıracağız. Hepsi bizim için önemlidir. Çok uzun zamandır biz de çarşamba - pazar geliyoruz. Önemli takımlarla oynadık, buradan lider olarak çıkmak çok önemliydi. iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu çıkışı devam ettireceğiz inşallah" dedi.

"Kendi transferimizden memnunuz"

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin transfer politikasıyla ilgili soruyu, şöyle yanıtladı:

"Kimsenin iç işleri beni ilgilendirmiyor. Bu konuda pek bir şey söyleyen biri değilim. Herkesin kendi tasarrufu. Saygı duyulması gerekir. Biz kendi işimize bakalım. Biz ekonomik durumumuza göre özellikle genç ve yetenekli oyuncuları takımımıza katıyoruz. Mustafa Muhammed bugün attığı golle çok çabuk Galatasaraylı oldu. Geçen hafta da atmıştı. Daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Yedlin de girdi, uzun zaman oynuyormuş gibi hareket ediyor. Yarın inşallah Fernandes de gelecek. Onyekuru zaten öyle. Kendi transferimizden memnunuz, başkasına da pek baktığımız yok."

 

"İnşallah daha güzel sürprizlerimiz yakında olacak"

Yeni transferlerin performanslarının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Terim, "İnsan mutlu oluyor. Önce takımının kazanmasına mutlu oluyor. Oyuncularının performansına mutlu oluyor. Eğer yeni aldığınız oyuncular da sizi mahcup etmeyip, haklı çıkartıyorsa, bundan ayrı bir haz duyuyorsunuz. Bütün yeni transferlerimiz şu anda doğru diye düşünüyorum. Yüksek rakamlar olmadığı için daha da mutluyum. Yönetimimizle beraber direkt atışlar devam edecek. Çünkü müthiş çalışan bir oyuncu izleme ekibimiz var. İnşallah daha güzel sürprizlerimiz yakında olacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

"Avukatlarım gereğini yapacaktır"

Karşılaşmayı statta izleyen bazı kişilerin kendilerine küfür ettiğini aktaran Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim bildiğimiz seyircisiz oynanıyor. Ancak daha takımımız çıkarken küfür yiyor. Arkasından hocalarımıza hakaret ediliyor. Bize durmadan bağırılıyor, hakaret ediliyor. Seyircisiz oynadığımızı zannediyoruz ama öyle değil. Ben cezalıyken yanımdaki locayı yardımcılarıma vermediler. Burada bütün localar dolu ve herkes taşkınca küfür, hakaret ediyor. Emniyet de orada, valiliğin de haberi var. Bakanlık ve federasyona da yazıldı. Elimizden geldiği kadar hepsini tespit ettik, yarın sabah itibarıyla en azından şahsım adına avukatlarım gereğini yapacaktır. Oradan geçeceksin ağzına geleni söyleyeceksin. Bu mudur seyircisiz oynama? Sesleriyle, görüntüleriyle hepsi bizde mevcut."

 

Senin için hazırladığımız haberler