Ligler ertelenecek mi? İşte olası 3 senaryo!

17.03.2020 - 15:58 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 16:08

Ligler ertelenecek mi? İşte olası 3 senaryo!

UEFA ne karar verecek? Spor Toto Süper Lig ertelenecek mi? Liglerin liderleri şampiyon mu ilan edilecek? Bu virüs nereden çıktı? Komplo teorileri neler?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan FIFA Menajeri Mithat Halis'in açıklamaları şu şekilde:

En mantıklı senaryo hangisi?

"Ligleri bitirme kararı çıkarsa bu karara sadece Almanya'dan ses çıkmaz. Ligler mevcut haliyle tecrit edilebilir. Bu durum 1. opsiyon. Dün Almanya'da bu haberler çıktı. 2. opsiyon ise liglerin bu sene sayılmaması. 3. opsiyon da liglerin seyircisiz oynatılması. Liglerin sona erdirilmesi ve liderin şampiyon ilan edilme ihtimali çok az. Böyle bir duruma herkes isyan eder. Küme düşme hattındaki takımların durumu da çok önemli. Euro 2020'nin ertelenmesi herkesin elini rahatlatacak. Bu durumda ligler kaydırılabilir. Çin'de ligler 18 Martta başlıyor. Çin bu durumu kontrol altına aldı. Biz de bunu kontrol edebiliriz. Türkiye çok şiddetli bir önlem aldı. Tayvan'da da ölüm yok. Onlar da Çin sınırlarını hemen kapattı. Koronavirüs kontrol altına alınabilir çünkü şiddetli tedbirler alınıyor. Her şeyi kademe kademe yapmak lazım. Önce 2 hafta ertelendi. Ben Juventus - İnter maçını da seyircisiz izledim. Maçların oynatılması büyük risk. Biz UEFA'ya üye olduğumuz için Avrupa'ya uymak zorundayız. Bizim İran'la o kadar ticaretimiz var ve anında sınır kapılarını kapattık. Burada her saat kıymetli. Ligler hemen ertelenmeli. Bu durumda en mantıklısı Nisan ayında liglerin tekrar başlaması ve sıkışık bir programla bitirilmesi."

Komplo teorileri var!

"Burada bazı komplo teorileri var. Amerika'nın Dünya nüfusunu azaltmaya çalıştığı söyleniyor. Bunu 1970'ten beri söylüyorlar. Kissinger'ın gıdaya el atması ve toprakları zehirlemesiyle birlikte aldığımız besinler GDO'lu oldu. Tohumlarımızı zehirlediler. Üst akıl olarak Amerika'yı göstermek doğru mu? Bu da tartışılır. Kara veba zamanında da Amerika yoktu. Ama her zaman bir hakim sınıf vardır. Bu salgından herkes hem zarar görecek hem de faydalanacak. İlaç şirketleri bu virüsü 24 saatte tespit eden bir test bulmaya çalışıyor. Aşılar yapılmaya çalışılıyor. Şu anda insanları paranoyaklaştırdılar. Bu travma kolay kolay geçmez. İlk 3 ay böyle geçer ancak sonrasında işler değişebilir. Almanya buz hokeyi organizasyonunu iptal etti. Bu sene kimsenin şampiyon olamayacağını söyledi. Orada kimse bune karşı çıkmadı çünkü orada kimse finansal açıdan zarar görmüyor. Burada yöneticilerin neredeyse hepsi kulüpleri soyup gidiyor."

Senin için hazırladığımız haberler