Limitleri aşmak isteyen kulüplere çifte denetim! Göz açtırılmayacak...

10.08.2020 - 11:29 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 11:35

Futbolcu ve teknik heyete yönelik sembolik ücretler vermek, imza parası göstermemek, el altından para vermek, bonservis bedelini düşük göstermek, gizli anlaşmayla ekstra maaş vermek, primleri gizlemek, futbolcuların kiralama, ulaşım gibi ekstra harcamalarını gizlemek. Bunlara ceza gelecek mi? İşte detaylar...

Limitleri aşmak isteyen kulüplere çifte denetim! Göz açtırılmayacak...

Geçtiğimiz hafta başında açıklanan harcama limitleri tartışmaları da beraberinde getirmişti. Limitleri aşmak için kulüplerin izlediği bazı yöntemlerin mercek altına alındığı belirtildi. Kulüplere ve futbolculara ağır cezalar gelebilir.

Hürriyet gazetesinden Sefer Levent’in haberine göre, limitleri aşmak için çeşitli yöntemler geliştiren kulüplere göz açtırılmayacak.

Kamuoyunda futbolcu ve teknik heyete yönelik sembolik ücretler vermek, imza parası göstermemek, el altından para vermek, bonservis bedelini düşük göstermek, gizli anlaşmayla ekstra maaş vermek, primleri gizlemek, futbolcuların kiralama, ulaşım gibi ekstra harcamalarını gizlemek gibi yöntemlere başvurulduğuna/başvurulacağına dair haberler yer almıştı.

(İşte Süper Lig takımlarının harcama limitleri)

Yıllık kazancı 500 bin TL’nin üzerinde olan futbolcular %40 oranında gelir vergisine tabiler. Eğer futbolcunun aldığı net ücret resmi evraklarda yer almazsa iki ayaklı denetimin devreye gireceği söyleniyor. İncelemeler sonucu kulüp ve futbolcular ağır cezalar alabilirler.

(Harcama limitleri değişecek mi?)

Peki iki ayaklı denetim mekanizması nasıl işleyecek?

1- SPK Denetimi

Kulüplerin çoğu halka açık şirketler olduğu için tüm işlemler Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından incelenmekte. Limitlerin üzerinde harcama yapmak, ödenen bedellerin gizlenmesi gibi konular yatırımcıyı yanıltmaya yönelik manipülasyonlar kapsamında değerlendiriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler