Üsküdar Amerikan Lisesi-Ulus Özel Musevi Lisesi futbol Maçında Nazi Selamı

İsa Kethüda
15.03.2023 - 12:20 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 12:35

İstanbul'da Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında 14 Mart günü gerçekleşen futbol karşılaşmasında Nazi selamı yapıldı. İşte detaylar...

Üsküdar Amerikan Lisesi-Ulus Özel Musevi Lisesi futbol Maçında Nazi Selamı

AJANSSPOR-HABER

İstanbul'da Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında 14 Mart günü oynanan futbol müsabakasında bir grup liselinin gol sevinçlerini toplu Nazi selamı vererek yaptığı iddiası sosyal medyada tartışma yarattı. Türk Yahudi Toplumu ve Üsküdar Amerikan Lisesi Müdürü konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

İzzet Stamiti sosyal medyada gündeme taşıdı: "Kanıt var!"

Konuyu ilk olarak sosyal medyada gündeme taşıyan Twitter kullanıcısı İzzet Stamiti, "Bugün oynanan (14 Mart Salı) liseler arası futbol müsabakasında Üsküdür Amerikan Lisesi oyuncuları gol sevinçlerini Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar. Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar @MilliEgitimBak @tyahuditoplumu.

Kanıt var mı diye soran dostlar evet var, her iki okulda da görüntüler var mutlaka bizlerle paylaşacaklardır" dedi.

Türk Yahudi Toplumu: "Konu tarafımızca bilinmekte"

Türk Yahudi Toplumu, Stamiti'nin bu açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Üsküdar Amerikan Lisesi açıklama yaptı: Derin üzüntü içindeyiz

Üsküdar Amerikan Lisesi bu olay sonrası resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak; Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, b,r takım oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz.

Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız.

Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur"

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus, Sevilla'yı bu taktikle vuracak!
Habere Git

Üsküdar Amerikan Lisesi Müdürü Özgür Akas konuştu

Gerçek Gündem’e konuşan Üsküdar Amerikan Lisesi Müdürü Özgür Akas ise durumun sosyal medyaya yansıdığı gibi olmadığını belirterek, topluca yapılmış bir davranış değil, tek öğrencinin düşünmeden yaptığı bir davranış olduğunu söyledi.

"Milli Eğitim Bakanlığı disiplin kanunları çerçevesinde gereği yapılacak"

Akas şöyle konuştu:

“Çok üzgünüz. Ulus Musevi Lisesi’ni Müdürünü ve Genel Koordinatörünü de dün olaydan sonra hemen arayıp, üzüntülerimizi ve özürlerimizi kendilerine bildirdim. Yanlış aktarılan bilgi var. Topluca yapılmış bir şey değil, sadece bir öğrencinin davranışı var. Velisi de konuyla ilgili üzüntülü. Üzüntülerini ifade ettiği bir dilekçesi de var. Milli Eğitim Bakanlığı disiplin kanunları çerçevesinde gereği yapılacak. 16 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz, savunmak için söylemiyorum. Öğrenci de gerçekten çok üzgün.”

“Bir öğrencinin o an hiç düşünmeden yaptığı bir davranış söz konusu. Toplu, planlanmış bir şey kesinlikle değil” diyen okul müdürü Akas, sözlerini şöyle sürdürdü:

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli futbolcu kulübe dava açtı, ceza aldı!
Habere Git

"Olay üzerine koçumuz takımı hemen çekiyor"

“Olay üzerine koçumuz takımı hemen çekiyor. Ne bizim öğretmenimiz ne karşı takım öğretmeni olayı birebir görmüş değiller. Çocuk elini kaldırır kaldırmaz zaten arkadaşları onun üzerine abanıp, ‘ne yapıyorsun’ diye elini indirmişler. Ulus Musevi Lisesi Beden Eğitimi öğretmeninin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen şikâyet dilekçesinde de yazıyor. Şu forma numaralı öğrenci olarak da belirtilmiş.

"Bizim tarafımızdan asla kabul edilebilir bir şey değil"

Her iki okul da turnuvalarda her zaman birlikte. Derin üzüntümüzü olayın hemen akabinde kendileri ile paylaştık. Lisemize yönelik karalama yapılması bizi çok üzüyor. Bu konudaki tonumuz 147 yıldır bellidir. Bizim tarafımızdan asla kabul edilebilir bir şey değil.”

Senin için hazırladığımız haberler