Lise sınavları iptal mi oldu? İptal olacak mı yoksa ertelenecek mi?

23.02.2021 - 16:40 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 16:43

Sosyal medya üzerinden sınavlarının iptal olmasını isteyen öğrenciler sınavlar iptal olacak mı gibi merakları devam ediyor. Lise 9, 10, 11. sınıflar sınavlara girecek mi ve ertelenecek mi gibi aramalar da sürüyor. Sınavlar EBA üzerinden mi yapılacak yoksa yüz yüze mi yapılacak? İşte tüm detaylar...

Lise sınavları iptal mi oldu? İptal olacak mı yoksa ertelenecek mi?

1 Mart’tan itibaren salgın tedbirlerine uygun şekilde okullarda yüz yüze yapılacak. Sorumluluk sınavları da 01-31 Mart tarihleri arasında tamamlanacak. Sınavlarda 50 puan ve üzeri alanlar, başarılı sayılacak. 

MEB, ayrıca Yüz yüze eğitim kapsamına alınmayan 9, 10 ve11’inci sınıf öğrencilerine özel bir hak da tanınıyor. Yerleşim yerlerine en yakın yerler de sınavlarına girecekler.

Öğrenciler sınav istemiyor

Sınavlarına günler kala Lise öğrencileri ise geride bıraktıkları ilk dönemin derslerinden sınava girmek istemiyor. Sosyal medyadan #SınavdaYokuz etiketiyle paylaşım yapan öğrenciler, ilköğretimde olduğu gibi lisedeki sınavların da iptal edilmesini istiyor. Fakat öğrencilere göre bazı uzmanlar ise aynı görüşte değil.

Prof. Dr. Mehtap Çakan ise “Eğitim sisteminde ölçme değerlendirme olmak zorunda. Bütün mesele bunu nasıl yapacağını belirlemek. Bu sınavları öğrencinin iyiliği için yapmamız şart. Çünkü öğrencilerin performansıyla ilgili karar vermemiz gerekiyor. Bu öğrenciler arasındaki dengeyi korumak açısından da çok önemli” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler