Luis Diaz Liverpool’da

Ali Bozkurt
29.01.2022 - 00:52 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 00:57

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Porto’nun 25 yaşındaki oyuncusu Luis Diaz’ı kadrosuna kattığı açıklamaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylar...

Luis Diaz Liverpool’da

AJANSSPOR HABER

Premier Lig’te Manchester City’nin ardından 2. Sırada şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool, kanat oyuncusu Luis Diaz’ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Goal.com’un haberine göre Liverpool, Luis Diaz için Porto ile 45 milyon Euro’luk ( 15 milyon Euro bonus) bir anlaşma sağlandı. Diaz, Dünya Kupası eleme grubu maçları için Kolombiya Milli Takımı’nda bulunuyor. Kolombiya’nın bu geceki Peru maçı sonrası deplasmanda Arjantin’le karşılaşacağı maç için Arjantin’e gidecek olan 25 yaşındaki futbolcu burada sağlık kontrolüne girecek.

Tottenham’da istiyordu


Luis Diaz’ı yaz transfer döneminde kadrosuna katmak isteyen Liverpool, Tottenham’ın da Diaz ile ilgilenmesi nedeniyle transferi ertelemek zorunda kalmıştı. Ara transfer döneminde de tekliflerini yapan Tottenham’ın görüşmeleri olumlu sonuçlanmayınca Liverpool transferde öne geçti.

Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’a karşı oynamıştı


Kolombiyalı sol kanat Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Porto formasıyla Liverpool’a karşı mücadele etmişti. Diaz, Liverpool’un Porto’yu, Anfield’ta 2-0 deplasmanda ise 5-1 mağlup etmeyi başardığı iki maçta da 90 dakika boyunca sahada kalmıştı.

Luis Diaz Kimdir?


Kolombiya takımlarından Barranquilla FC alt yapısından yetişen Luis Diaz sonrasında Junior FC forması giydi. 2019 yılında 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Porto’ya transfer oldu. Sol kanatta görev yapan Diaz, bu sezon Porto formasıyla çıktığı 28 maçta 16 kez golle buluştu ve 4 gol pası attı. Kolombiya Milli Takımı ile 31 kez sahaya çıkan oyuncu 7 kez topu ağlara yollamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler