"Liverpool'un farklı olması gerekiyordu."

06.04.2020 - 18:16 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 18:50

"Liverpool'un farklı olması gerekiyordu."

Liverpool'un çalışanlarını izne göndermesi ve maaşlarının yüzde 80'ini hükümet işsizlik fonundan karşılayacak olması büyük bir tartışma yaratırken, yazarlar Kırmızılar'ı, kulübün kimliğine aykırı davranmakla suçladı.

Guardian yazarı Sean Ingle, Times başyazarı Henry Winter ve The Athletic yazarı Simon Hughes, geçen ay 42 milyon Pound kar açıklayan Liverpool'u, aldığı karardan ötürü sert bir dille eleştirdi.

Simon Hughes

Simon Hughes, "Liverpool'un iş operasyonunu profesyonelleştirme" sürecini anlattığı yazsısında, "Bu, kamusal bir cüzdanda gereksiz yere yıkanarak başarılmışsa ikiyüzlülük söz konusudur ve bir kimlik krizine yol açabilir." ifadesini kullandı.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Ekim ayında, kulübün CEO'su Peter Moore sosyalizmin gücünden bahsetti ve Liverpool'daki her iş kararının Bill Shankly düşünülerek verildiğini söyledi. "Bill Shankly ne yapardı?" diye sormuştu. "Bunu değil, Peter. Bunu değil."

Sean Ingle

Sean Ingle ise, "Yaklaşık bir ay önce Liverpool CEO'su Peter Moore'a Liverpool'u diğer Avrupa futbol devlerinden neyin ayırdığı soruldu. "Bizim inanılmaz tarihsel figürümüz vardı: Kulübü kuran İskoç sosyalist Bill Shankly” dedi. “Bugün bile, iş hakkında konuşurken kendimize şunu soruyoruz:“ Shankly ne yapardı?” ifadesini kullandı.

Ingle şöyle devam etti: "Peki Shankly, ekonomiyi ve sağlık sistemini önünde diz çöktürmekle tehdit eden küresel bir pandemide ne yapardı? Söylemesi güvenli olan cevap, dünyanın en yedinci en zengin kulübü olduğunuzda kitlesel işsizliği durdurmak için yapılan hükümet planına sırtınızı dayamayı içermez. Yıllık 310 milyon Pound maaş ödediğinizde ve geçen yıl menajerlere 43 milyon Pound ödediğiniz düşünüldüğünde, çalışanları izne yollayarak 1 milyon Pound tasarruf etmek iyi bir görüntü değil."

Ingle, "Newcastle ve Tottenham geçen hafta aynı şeyi yaptı ama Mike Ashley ve Daniel Levy'nin kim olduklarını biliyoruz. Liverpool'un farklı olması gerekiyordu." dedi.

Henry Winter

Henry Winter ise, "Biz Liverpool'uz. Bu daha fazlası anlama geliyor. "Diğer kulüplerden daha üstün değerlere sahip olduğunuzu ilan ederseniz ve bunun gibi kendinize ait kredilere sahipseniz, onların tarafında yaşamalısınız. 42 milyon sterlin kar açıkladıktan ve bir yıl içinde menajer ücretlerine 43,8 milyon sterlin harcadıktan sonra devlet yardımı talep ederseniz, dışlanmayı hak edersiniz." dedi.

"Bu, bir kriz sırasında ilk önce başkalarının düşünen Sir Kenny Dalglish'in kulübü." diyen Winter, "Burası Anfield. Bunun daha iyi olması gerekiyordu" ifadesini kullandı.

Winter, "Liverpool yönetimi, temel bir kapitalizm hamlesi yaparak koronavirüs ödeneğinin ruhuna, Bill Shankly ve Bob Paisley'in mirasına, taraftarlarının vicdanına, Jordan Henderson ve Jürgen Klopp'un ilham veren liderliklerine hakaret etti." diye görüş bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler