Luis Diaz’ın babasını kaçıranlar serbest bırakmak için güvenlik garantisi istedi!

İsa Kethüda
06.11.2023 - 18:13 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 18:18

28 Ekim’de silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırılan Luis Diaz’ın babasını kurtarma operasyonu devam ediyor. İşte detaylar…

Luis Diaz’ın babasını kaçıranlar serbest bırakmak için güvenlik garantisi istedi!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool’un Kolombiyalı futbolcusu Luis Diaz’ın babasını kaçıranlar, yıldız oyuncunun babasını serbest bırakmak için güvenlik garantisi talep ediyor. Olayın üstünden tam 9 gün geçti. Diaz’ın annesi saatler içinde kurtarılırken, babası için arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor. 

Gol attı, babasına özgürlük çağrısı yaptı

Ailesinin yaşadığı bu trajik olayın üstünden dün Luton Town maçında sahaya çıkan Luis Diaz, 90+5. dakikada Liverpool’un beraberlik golünü attı. Kolombiyalı sol kanat oyuncusu, attığı gol sonrası kaçırılan babası için özgürlük çağrısı yapmıştı.

"Babama özgürlük"

Attığı gol sonrası formasını yukarı kaldıran Luis Diaz'ın tişörtünde, "Babama özgürlük" yazıyordu.

İlgini Çekebilir
Golünü attı, babasına özgürlük istedi!
Habere Git

Kaçıranlar askerlerden çekiniyor

26 yaşındaki futbolcunun babasını kaçıran grup olan Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), birkaç gün önce Diaz’ın babasını serbest bırakacaklarını söylemişlerdi. Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), bölgedeki askerlerin fazla olmasından dolayı bunun imkansız olduğunu açıklamıştı.

"Luis Manuel Diaz’ı serbest bırakma hakkında ülkeyi bilgilendirdik"

Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu, yaptığı açıklamada 2 Kasım tarihinde Kolombiya’yı Luis Diaz’ın babasının serbest bırakılması hakkında bilgilendirdiğini söyledi. Diaz’ın babasını hâlâ esir olarak tutan grup, “O tarihten beri bunu bir an önce yapmak için çalışmalara başladık. Biz hükümet güçleriyle yaşanan olayları önlemek için çaba sarf ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"Bu durum Luis Manuel Diaz’ın serbestliğini geciktiriyor"

Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu, bölgenin askerileşmesinden endişe duyduklarını ve bu durumun Luis Diaz’ın babasının serbest bırakılma sürecinin uzayacağını belirtti. Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu, “Luis Manuel Diaz, risk altında değil ama bu durum serbest bırakma planının hızlı ve güvenli olmasına olanak sağlamıyor” dedi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF'den yeni sezon planlaması! Play-Off sistemi olacak mı?
Habere Git

"Önceliğimiz güvenliğimiz"

Luis Diaz’ın babasını rehin olarak tutan örgüt, “Operasyonda güvenliğimiz sağlanır veya sağlanmaz onu bilmiyoruz ama Diaz ailesinin ıstırabını anlıyoruz. Bay Luis Manuel Diaz’ın serbest bırakmak istiyoruz ama önceliğimiz güvenliğimiz” açıklamasını yaptı.

Diaz ailesini yeniden bir araya getirmeye yönelik çabalar devam ederken, kara ve hava operasyonlarında yer alan 130'dan fazla eğitimli personel bulunmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler