Hatayspor'da Lütfü Savaş'tan yayıncı kuruluş, Beşiktaş maçı ve Ömer Erdoğan açıklaması!

28.10.2021 - 16:35 | Son Güncellenme: 28.10.2021 - 16:50

Hatayspor'da Lütfü Savaş, açıklamalarda bulundu. Savaş, yayıncı kuruluş, MHK, teknik direktör Ömer Erdoğan ve Süper Lig'deki Beşiktaş maçı ile ilgili konuştu.

Hatayspor'da Lütfü Savaş'tan yayıncı kuruluş, Beşiktaş maçı ve Ömer Erdoğan açıklaması!

AJANSSPOR - HABER

Hatayspor Kulübü Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. 

'Hak eden takımın kazanmasından yanayız'

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ile oynayacakları maçı değerlendiren Savaş, ''Zor bir maç olacak. Türkiye’nin dört büyük takımından biri, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan, şampiyonluklar kazanmış ve taraftarı güçlü bir takımla oynayacağız. Diğer tarafta 2. senesinde yeni bir Süper Lig ekibi var. Biz diğer takımlarda olduğu gibi Beşiktaş’ın da şanlı tarihine saygılıyız ama sahada kim daha hazırsa onun galip gelme ihtimali daha yüksek olur. Biz Süper Lig’i tatlandırmaya geliyoruz demiştik. Bugüne kadar hiçbir sıkıntılı durumda olmayan Hatayspor cumartesi günü de kazanmak istiyor ve çalışıyor. Fair - play çerçevesinde hak eden takımın kazanmasından yanayız...

 

'Pahalı futbolcular ve zengin kadro Beşiktaş’ta ama..'

Geçen sene evimizde 2-2 berabere kalmış, deplasmanda talihsiz bir şekilde farklı mağlup olmuştuk. Beşiktaş Galatasaray’ı yenip geliyor. Biz 10 maçta 20 puan toplamış, ekonomik bir takımız. Daha pahalı futbolcular ve zengin kadro Beşiktaş’ta ama bizde de hocasına, ekibinde, yönetime inanmış bir takım var. Beşiktaş ülkemizin güzide takımlarından, ona yakışır şekilde burada ağırlayacağız ama maç sonucunu 90 dakika ve teknik ekiplerin performansı belirleyecek.

'Biz hiçbir takımdan korkmuyoruz'

Biz hiçbir takımdan korkmuyoruz ama gelen takımın geçmişine, mevcut durumuna saygılıyız. İki takım da aynı puanda ama biz averajla yukarıdayız. Bizim teknik heyetimizden itibaren futbolcularımız da inançlı ve birbirine sarılmış şekilde kenetlenerek her maça çıkıyorlar. Biz maçtan sonra dedikodulardan uzak, sadece futbolun konuşulduğu bir maç diliyoruz'' dedi. 

 

'Cüneyt Çakır hakkaniyetli bir hakem'

Maça atanan hakem Cüneyt Çakır hakkında konuşan Savaş, yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu hakkında da değerlendirmede bulundu:

''Cüneyt Çakır tecrübeli, hak ve hakkaniyet ile düdük çalacak bir hakem. Yıllardır sporun içindeyiz. Hatayspor hiçbir zaman hakemler, rakip ve federasyon hakkında konuşmamıştır ve konuşmayacaktır. Biz oyunumuzu oynayacağız. Hata yapılan neyse icra kurullarının gerekeni yapacağına inanıyoruz. Hakemlerin büyük takım - küçük takım diye sahaya çıktıklarına inanmıyoruz. Türk hakemliğinin ayakta kalması ve Avrupa’yı geçmesini diliyoruz...

 

 

'Hakem ve kurulların adaletli olduğuna inanıyoruz'

Ferhat Gündoğdu ismini gıyaben biliyorum. Kendisine ve kuruluna başarılar diliyorum. Sorunlar varsa 2-3 günde çözülmez. Yeterki plan program yapılsın ve bu plana inanan kadrolar işin başında olsun. Yara almadan, fair - play çerçevesinde, kendimize yakışır bir şekilde ligi bitirelim. Biz hakem ve kurulların adaletli olduğuna inanıyoruz. Mustafa Çulcu hakkında bir bilgim yok. Kulüpler Birliği’ni temsil eden Aydın Bey, belki onun haberi vardır. Bu nedenle bu konu hakkında pek yorum yapma şansım yok. ''

'İhaleyi daha iyi şartlarda umutla bekliyoruz'

Savaş, yayıncı kuruluş ile yaşanan ödeme sorunları ve yeni ihale hakkında ise, ''Bu sene ve geçen sene sorun devam etti ama şu an bana intikal eden bir şey yok. Biz önceden kredi çekiyoruz, kredi çektiğimiz bankaya federasyondan gelen paralarla ödeme yapılıyor. Bu konuda ne oldu bilmiyorum ama bir şikayet duymadım. Federasyonun lig başında indirim yapmak için uğraşan yayıncı kuruluşun tavrı tüm kulüpler gibi bizi de rahatsız ediyor. İhaleyi de daha iyi şartlarda umutla bekliyoruz. Yeni bir yolun bulunması lazım. Federasyon ve Kulüpler Birliği’nin beraber çalışmasından yanayız'' açıklamasında bulundu. 

'Ligi ilk 10 içinde bitirmek istiyoruz'

Süper Lig’de bu sezon koydukları hedefin ilk 10 olduğunu vurgulayan Hatayspor Onursal Başkanı, ''Bizim şartlarımız diğer büyük takımlardan daha kısıtlı. Biz de en üst sırada bitirmek isteriz ligi. Geçen sene herkes düşecek gözüyle baktılar. Boupendza gittikten sonra yine o gözle baktılar. Geçen sene ligi 6. bitirdik. Bu sene de ilk 10 içinde bitirmek istiyoruz. Transfer yaparken herkes süper marketten vizyondaki oyuncuları alırken, biz tarladan beğendiğimiz oyuncuları alıyoruz. Teknik ekip ve arkadaşlarımızın portföyü çok geniş bu konuda. Geleceğin takımı oluşturuluyor'' dedi. 

 

 

'Ömer Hoca ve ekibinin yeri milli takımdır'

Lütfü Savaş, son olarak teknik direktör Ömer Erdoğan’a teklif olup olmadığı sorunu yanıtladı ve ''Biz her adamla çalışmayız, ‘Adam’la çalışırız.Ömer Hoca ve ekibi adam olduğu için beraberiz. Şöhreti değil, kaliteyi seçtiler. Geçen sene bizden daha fazla para veren kulüpler vardı, mütevazi teklifimizi kabul ettiler. Bundan sonra Ömer Hoca ve ekibinin yeri milli takımdır. Milli takım dışında gitmelerini istemeyiz. Burada alacakları daha çok yol vardır'' diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler