Maç Galatasaray'ın bilet Fenerbahçe'nin...

19.03.2021 - 19:54 | Son Güncellenme: 19.03.2021 - 20:45

Basketbol haberleri… Kadınlar EuroLeague play-off serisindeki eşleşmenin galibi Fenerbahçe Öznur Kablo oldu. Ezeli rakibine ikinci maçta 71-61 yenilen sarı lacivertliler, ilk karşılaşmada yaptığı 17 sayılık fark sayesinde 2017’den sonra yeniden Dörtlü Final’e adını yazdırdı. Kupada Final-Four 16-18 Nisan’da oynanacak. İşte detaylar…

Maç Galatasaray'ın bilet Fenerbahçe'nin...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Öznur Kablo, Kadınlar EuroLeague’de Final-Four’a kaldı. Play-off serisinde Galatasaray ile karşı karşıya gelen sarı lacivertliler rakibine 71-61 kaybetti. Ancak iki gün önce oynanan ilk maçı 91-74 kazanan Fenerbahçe bu sonuçla turu geçen taraf oldu.

İlk yarıda Fenerbahçe üstündü

İspanya’nın Salamanca kentinde oynanan maça hızlı başlayan sarı lacivertliler, Iagupova ve Zandalasini’nin etkili oyunlarıyla ilk çeyreği 27-21 önde kapattı. Galatasaray devre sonuna doğru farkı indirdi ve ilk yarı 43-41 Fenerbahçe Öznur Kablo üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray geç açıldı

İkinci yarıda farkı tekrar açmaya başlayan sarı lacivertli takım son çeyreğe 57-50’lik skor avantajıyla girdi. Kalan bölümde üstünlüğü ele geçiren Galatasaray önce öne geçti ardından da farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Ancak 17 sayılık avantajını kaybetmeyen Fenerbahçe yenilse de sevinen taraf oldu. 

FIBA Kadınlar EuroLeague’de Final-Four maçları 16-18 Nisan tarihlerinde oynanacak. Organizasyon hangi şehrin ev sahipliği yapacağı ise henüz belli değil.

Fenerbahçe'nin rakibi Rus Ekaterinburg

Fenerbahçe Öznur Kablo, Dörtlü Final’deki ilk maçında Dynamo Kursk'u eleyen bir başka Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler son olarak 2017 yılında Final-Four oynamış, turnuva geçtiğimiz sezon ise pandemi nedeniyle iptal edilmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler