Formula 1 Haberleri | Macaristan GP'de pole pozisyonu George Russell'ın oldu

Orhan Gülek
30.07.2022 - 18:45 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 18:59

2022 Formula 1 sezonunun 13. yarışı olan Macaristan Grand Prix'si öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu George Russell'ın oldu. İşte tüm detaylar...

Formula 1 Haberleri | Macaristan GP'de pole pozisyonu George Russell'ın oldu

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 13 yarışı Macaristan Grand Prix'si öncesinde sıralama turları gerçekleştirildi.

Mercedes pilotu Goerge Russell, 1.17.377'lik derecesiyle yarınki yarış öncesinde pole pozisyonunun sahibi oldu. İngiliz pilot, böylece Formula 1 kariyerindeki ilk kez bir yarışa ilk sıradan başlayacak.

Max Verstappen, aracında sorun yaşadı

Ferrari'de Carlos Sainz, 1.17.421 ile ikinci olurken takım arkadaşı Charles Leclerc, 1.17.567 ile üçüncü sıraya yerleşti. Şampiyona lideri Max Verstappen ise aracında yaşadığı sorun nedeniyle üçüncü eleme seansında istediği turu atamadı ve 10. oldu. Bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez, 11. olarak sıralama turlarına ikinci seansta veda etti.

Formula 1 Macaristan Grand Prix'si öncesinde oluşan grid sıralaması ise şöyle:

  1. George Russell - Mercedes
  2. Carlos Sainz - Ferrari
  3. Charles Leclerc - Ferrari
  4. Lando Norris - McLaren
  5. Esteban Ocon - Alpine
  6. Fernando Alonso - Alpine
  7. Lewis Hamilton - Mercedes
  8. Valtteri Bottas - Alfa Romeo
  9. Daniel Ricciardo - McLaren
  10. Max Verstappen - Red Bull

Charles Leclerc: "Bugün iyi bir gün olmadı"

Sıralama turlarının ardından ilk üç sırada yer alan George Russell, Carlos Sainz ve Charles Leclerc açıklamalarda bulundu.

Sıralama turlarındaki performansı yarınki yarışta geliştireceklerini belirten Charles Leclerc, "Yarın ne olacağını anlamamız gerekiyor. Lastikleri daha iyi kullanmamız gerekiyor. Tabii ki kendimize odaklanıyoruz. Bugün iyi bir gün olmadı. Lastikler istikrarsızdı. Doğru turu bir atamadım. Yarın geri dönebileceğimize eminim." dedi.

Carlos Sainz: "Yarışı kazanabilecek hıza sahibiz"

Yarınki yarışı kazanabilecek hıza sahip olduklarını belirten Carlos Sainz ise, "Her yarışta daha iyi hissediyorum. Pole pozisyonunu alacak kadar hızlı olacağımı hissettim. George'u tebrik ediyorum. İyi bir tur attı. Yarışı kazanabilecek hıza sahibiz. Lastik yönetimi önemli olacak. Yarışın nasıl olacağına bakmamız gerekiyor. Heyecanlı bir yarış olacak." ifadelerini kullandı.

George Russell: "Kazanmak için her şeyi yapacağız"

Kariyerinde ilk pole pozisyonunu elde eden George Russell ise şunları söyledi, "Dün, bu sezonki en kötü cuma gününü geride bıraktık. İlk virajda ve ikinci virajda çok iyi başladım. Tur zamanı iyileşti ve çizgiye geldiğimde ilk sırada olduğumu gördüm. İnanılmaz bir his. Genel olarak iyi bir yarış tempomuz var. Kazanmak için her şeyi yapacağız."

Formula 1 Macaristan Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 4,3 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden gerçekleştirilecek Macaristan Grand Prix'si TSİ 16.00'da başlayacak. Heyecan dolu yarış S Sport 2 ve  S Sport Plus uygulamasından canlı yayınlanacak.

Bu sezonki yarışlarda şu ana kadar Max Verstappen (Red Bull) 7, Charles Leclerc (Ferrari) 3, Sergio Perez (Red Bull) ve Carlos Sainz (Ferrari) ise birer yarış galibiyeti elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler