"Maçın erken oynanmasını biz istedik"

11.04.2015 - 18:20 | Son Güncellenme: 11.04.2015 - 18:20

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Torku Konyaspor'u 90-73 yendikleri maçta oyunu ilk 3 periyotta kontrol ettiklerini ve sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.

Ivkovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında son çeyrekteki savunma performanslarının kötü olduğunu kaydetti. 

"Kadroda genç ve tecrübesiz oyuncu çok fazla ama bu savunma yapmayacağımız anlamına gelmiyor" diyen tecrübeli teknik adam "Ne olursa olsun savunmanın önemine vurgu yapmak istiyorum. Torku Konyaspor maçı normal bir lig mücadelesi değildi. Zira play-off'lara çok az zaman kaldı. Son 2-3 ayda takımımın inişli çıkışlı performans gösterdiği göze çarpıyor. Avrupa'da son 8'e kalmış bir takımız. Son 8'e kalmış takım kimliğiyle oynamaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile yaptıkları karşılaşmadan 48 saatten çok az zaman sonra lig karşılaşmasına çıktıklarına dikkati çeken Ivkovic, "Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan maçın erken oynanmasını biz istedik. Real Madrid maçı var. Bir an önce hazırlıklarına başlamak istedik" diye konuştu.

Maçın son dakikasında Furkan Korkmaz'ın sakatlanmasına üzüldüklerini belirten Dusan Ivkovic, şu an için genç oyuncunun durumunun iyi gözükmediğini, kontrollerden sonra detaylı bilgiyi alacaklarını sözlerine ekledi.

Lacivert-beyazlı takımın oyuncusu Birkan Batuk ise THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid ile yapacakları karşılaşmalar öncesinde Torku Konyaspor ile önemli bir maça çıktıklarını vurgulayarak, "İlk 3 periyodu iyi oynayarak farkı açmasını bildik" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler