Madagaskar'dan coronavirüs ilacı bulundu iddiası: Madagaskar nerede?

25.04.2020 - 11:11 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 11:16

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, hastalıkla ilgili ilaç ve aşı çalışmaları da devam ediyor. Çeşitli ülkelerden çalışmalarla ilgili detaylar gelirken bir açıklamada Madagaskar'dan geldi. Madakasgar koronavirüs ilacını bulduğunu iddia etti. Bu gelişme üzerine Madakaskar'ın dünya üzerinde nerede bulunduğu merak konusu oldu. Madagaskar nerede, hangi kıtada yer alıyor? İşte detaylar...

Madagaskar'dan coronavirüs ilacı bulundu iddiası: Madagaskar nerede?

Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyada etkisini gösterirken, hastalıkla mücadele kapsamında çalışmalar bilim insanları tarafından yürütülüyor. Hastalığın aşısını veya ilacını bulmak için araştırmalar sürerken, koronavirüs ilacı ile ilgili son bir açıklama geldi. Madagaskar'dan yapılan açıklamaya göre koronavirüs ilacının bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine Madagaskar'ın nerede, harita üzerine nerede yer aldığına dair aramalar yapılıyor. Peki Madagaskar ülkesi nerede, hangi kıta üzerinde? Detaylar haberimizde...

İlaç tanıtımı

Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsünce geliştirilen ve sıtma tedavisinde kullanılmasıyla bilinen artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics" adını verdikleri ilacın tanıtımını yaptı.

Uygun fiyata satılacak

Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsünce geliştirilen ve sıtma tedavisinde kullanılmasıyla bilinen artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics" adını verdikleri ilacın tanıtımını yaptı.Cumhurbaşkanı Rajoelina, ilacın çok uygun fiyata satışa sunulacağını ve gelirin ilacın daha da geliştirilmesi için kullanılacağını ifade etti.

Kovid-19'dan hayatını kaybeden kimsenin olmadığı ve aktif vaka sayısının 83 olduğu ülkede, virüs bulaşan 39 kişi sağlığına kavuştu.

Madagaskar nerede?

Madagaskar ya da resmî adıyla Madagaskar Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülke konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde Hint Okyanusu'nun batı kısmında yer almaktadır. Mozambik Kanalı ülkeyi Afrika ana kıtası ile birbirinden ayırmaktadır. Madagaskar adası, dünyanın dördüncü büyük adası konumundadır. Ülke ada ülkesi olması nedeniyle sınır komşusu bulunmamakta olup, en yakın anakara ülkesi adanın batısında yer alan Mozambik'tir. Bunun haricinde komşu ada ülkeler ise kuzeybatıda Komorlar ve Fransa denizaşırı bölgesi Mayotte, doğuda Mauritius ile yine Fransa denizaşırı bölgesi olan Réunion adalarıdır. Ülkenin başkenti Antananarivo'dur.

Senin için hazırladığımız haberler