Manchester City’den Metaverse Evreninde Bir İlk

22.02.2022 - 00:32 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 00:35

İngiliz Futbol Ligi’nin (Premiere League) lideri Manchester City, metaverse evreninde bir ilke imza attı. Lider ekip sanal gerçeklik dünyasının ilk futbol stadyumunu inşa ediyor.

Manchester City’den Metaverse Evreninde Bir İlk

AJANSSPOR HABER

Premiere League’de (İngiliz Futbol Ligi) rakiplerinin arasından sıyrılarak birinciliğe erişen Manchester City bir ilke imza attı. Başarılı İngiliz kulübü metaverse evrenindeki futbol stadyumu inşası ile sanal gerçeklik dünyasının ilk futbol stadyumunu kuruyor.

3 yıllık bir anlaşmaya imza attılar

Manchester City yetkilileri metaverse evreninin ilk futbol stadyumunu kurmak için Sony ile 3 yıllık bir anlaşmaya vardı. Projenin ilk aşamalarında Sony’nin sanal gerçeklik uzmanları Etihad Stadyumu’nun dijital bir haritasını çıkarmak ve sanal gerçeklik sürümünü oluşturmak için stadyumu ziyaret etti.

Bir merkeze dönüştürülecek

İngiliz kulüp kurduğu stadyumu Manchester City’nin metaverse evrenindeki merkezi haline getirmek için Sony’nin bünyesinde bulunan Hawk-Eye ile birlikte çalışıyor. Hawk-Eye ile görüntü analizi ve iskelet izleme teknolojisi üzerinde çalışan Manchester City, sanal Eithad Stadyumu ile birlikte stadyumun sınırsız kapasiteye sahip olacağı ve Manchester’ı belki de hiç ziyaret edemeyecek taraftarların nerede olurlarsa olsunlar maçları canlı bir şekilde izleyebileceğini düşünüyor.

‘İşler düşündüğümüzden daha çabuk ilerliyor’

Manchester City’nin pazarlama ve taraftar katılımı sorumlusu Nuria Tarre takımın yeni projesi hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: ‘’Metaverse evreninin bir parçası olmak demek oyunu yeniden yaratmak, taraftarların istedikleri yerde maçı canlı olarak izleyebilmeleri, farklı açılardan çok farklı şekillerde maçın bir parçası olabilmek ve belki de stadyumun sınırsız taraftarı ağırlayabilmesi demek. Çünkü sınırsız, tamamen sanal. Belki de bundan 10 yıl sonra kanepesinde oturarak önündeki ekrandan maç izleyen birini görmek hayal bile edemeyeceğimiz bir şey. İşler düşündüğümüzden daha çabuk ilerliyor.’’

Sanal evren takımlara maddi olanak sağlayacak

Futbol maçlarının metaverse evrene aktarılması takımlara maddi anlamda katkı sağlayacak. Normal şartlarda takımlar Premier Lig maçlarının yayın haklarını paketin bir parçası olarak belirli yayıncı kuruluşlara satıyorlar. Fakat maçların sanal gerçeklik dünyasına aktarılması ile birlikte takımlar maçların yayınlarını doğrudan taraftarlara satma şansı bulacaklar. 

Senin için hazırladığımız haberler