Manchester City'nin 115 suçlamalık davası başladı

16.09.2024 - 10:25 | Son Güncellenme: 16.09.2024 - 10:52

Premier Lig'in mali kurallarını ihlal etmekle suçlanan Manchester City'nin 115 suçlamalık davasının duruşması bugün başladı. İşte detaylar...

Manchester City'nin 115 suçlamalık davası başladı

AJANSSPOR - HABER

Manchester City, 2023'te, Premier Lig'de ligin mali kurallarını ihlal etmekle suçlanmıştı. 115 ayrı başlıkta suçlaması bulunan kulübün davası bugün başladı.

Manchester City neyle suçlanıyor?

Manchester City, Premier Lig'in mali kuralları hakkındaki ihlalleri için 4 yıl süren soruşturmanın ardından Şubat 2023'te suçlandı ve bağımsız bir komisyona sevk edildi. Suçlamalarda kulübün 2009 ve 2018 yılları arasında Premier Lig'in mali kurallarını ihlal ettiği öne sürüldü. Lig, Manchester City'nin kulübün mali durumu hakkında gerçek ve adil bir görüş sınan doğru mali bilgiler vermesi yönündeki kuralları ihlal ettiğini iddia ediyor. Premier Lig'in City'i doğru bilgi vermediği hakkında suçladığı mali bilgiler içinde sponsorluk gelirleri ve işletme giderleri yer alıyor. City ayrıca işbirliği yapmamakla suçlandı.

City suçlamaları reddetti

Manchester City ise kulüp hakkındaki suçlamaları reddetti. Kulüp tarafından yapılan açıklamada Alman gazetesi Der Spiegel'de yayınlanan iddiaların 'City'e ait e-postaların yasadışı hackerlık ve bağlam dışı yayınlanması' sonucunda ortaya çıktığı iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
Manchester United efsaneleri Marcus Rashford'a zorbalık mı yapıyor?
Habere Git

"Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur"

Manchester City, 2008'de Abu Dhabi United Group tarafından satın alınması sonrasında 8 lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ve çok sayıda kupa kazandı. İngiliz ekibinin teknik direktörü Pep Guardiola ise Cuma günkü açıklamalarında kulüp hakkındaki suçlamalar için şunları söyledi: "Dava yakında başlıyor ve umarım yine yakında biter. Karar için sabırsızlanıyorum. Dava pazartesi günü başlayacağı mutluyum. Daha fazla söylenti ve cezalar hakkında da yeni uzmanların ortaya çıkacağını biliyorum. Göreceğiz. İnsanların neyi dört gözle beklediklerini, ne beklentisi içinde olduklarını biliyorum. Yıllarca neler okuduğumu biliyorum. Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur. Yani, göreceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler