Son dakika: City Football Group, Atletico Mineiro'yu satın almak istiyor

07.03.2022 - 18:22 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 18:39

Son dakika: Manchester City'nin sahibi City Football Group, Brezilya'nın son şampiyonu Atletico Mineiro'nun %51'lik hissesi için 181 milyon avro teklif etti.

Son dakika: City Football Group, Atletico Mineiro'yu satın almak istiyor

AJANSSPOR - HABER

Arap ülkelerinden çok sayıda iş insanı Avrupa'daki futbol kulüplerine yatırım yapmayı tercih ediyor. Manchester City sahibi Sheikh Mansour, Brezilya ekibini satın almak için ilk teklifini sundu.

Atletico Mineiro, bu tekliften memnun olmadı

Globo'ya göre görüşme 2 hafta önce gerçekleşti. Manchester City'nin sahibi City Football Group, Brezilya'nın son şampiyonu Atletico Mineiro'nun %51'lik hissesi için 181 milyon avro teklif etti. Bu tekliften memnun olmayan kulüp sahipleri, bu hissenin değerinin 362 milyon avro civarında olduğuna inanıyor.

Avrupa'daki pek çok futbol kulübünün sahibi Arap yatırımcılar

Başta Körfez ülkelerinden olmak üzere çok sayıda Arap yatırımcının, yaklaşık 15 yıldır Avrupa'daki futbol kulüplerini satın alma yönündeki çabası dikkat çekiyor. Arap yatırımcıların Avrupa'daki futbol kulüplerine ilgisi İngiltere ile sınırlı değil. Katar Yatırım Şirketi, 2011'de Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain'ın hisselerinin yüzde 70'ini satın adı. Şirket, 2012'de ise kulübün tüm hisselerine sahip oldu. Halihazırda kulübe, Katarlı iş insanı Nasır el-Halifi (48) başkanlık ediyor.

Katarlı iş insanı Abdullah bin Nasır Al Sani de 2010'de İspanyol kulübü Malaga'yı satın aldı ve kulüp başkanlığını şu an bizzat kendisi yürütüyor.

İlgini Çekebilir
Pep Guardiola: NATO ve Avrupa tamamen başarısızlık örneği!
Habere Git

City Football Group, Melbourne City'nin tamamına, New York City'nin hisselerinin yüzde 80'ine sahip

İspanyol futbol kulübü Almeria 2019'da mülkiyetinin, Suudi Arabistan Eğlence İdaresi Başkanı Turki Al Şeyh'e geçtiğini açıkladı. BAE Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın kurduğu "City Football Group" ise Avustralyalı kulüp "Melbourne City'nin" hisselerinin tamamına ve Amerikan futbol kulübü "New York City"nin hisselerinin yüzde 80'ine sahip bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler