Galatasaray, Manchester United'ın belalısı

İsmail Keles
04.10.2023 - 00:36 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 00:50

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Manchester United'ı deplasmanda 3-2 yendi; İngiltere'de ilk galibiyetini elde etti.

Galatasaray, Manchester United'ın belalısı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken Galatasaray, Avrupa kupalarında 310. maçına çıktı. Sarı Kırmızılılar, 112 galibiyet, 83 beraberlik ve 115 mağlubiyet yaşadı.

Tarihinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri bulunan Galatasaray, İngiliz ekipleriyle 22. kez karşı karşıya geldi. 

İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal ve Liverpool ile mücadele etti. "Cim Bom" bu maçlarda 4 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü. Galatasaray, İngiltere'deki ilk galibiyetini elde etti. 

En fazla Manchester United'la rakip oldu

Galatasaray, İngiliz takımları arasında en fazla maçı, Manchester United ile yaptı.

İki takım arasında tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 7 mücadelede iki takım da ikişer kez güldü. Üç müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Söz konusu rekabette 3 maçta fileleri havalandıran Sarı-Kırmızılılar, 7 gol bulabildi. İngiliz temsilcisi ise 7 maçın 3'ünde skor üretip, toplam 10 gol attı.

Galatasaray, İngiliz rakiplerinden Liverpool ve Chelsea ile dörder, Arsenal ile 3, West Bromwich Albion ve Leeds United ile ikişer kez karşılaştı.

Manchester United ile tarihi maç

Sarı-kırmızılı ekibin Manchester United ile 1993-1994 sezonunda yaptığı maç, Türk futbol tarihine geçen klasiklerden oldu.

İki takım tarihlerinde ilk kez 1993'te UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda karşı karşıya geldi. Eşleşmenin favorisi olarak gösterilen "Kırmızılar" karşısında ilk maçta deplasmandan 3-3'lük beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, rövanş maçını 0-0 tamamlayarak tur atladı.

Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adını 8 takım arasına yazdırırken, Manchester United'ın elenmesi Avrupa futbolunda büyük sürpriz olarak yorumlandı.

Galatasaray'dan kusursuz yürüyüş

Manchester United'ı deplasmanda yenen Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi macerası namağlup bir şekilde sürüyor. 

🆚 2-2 Zalgiris
✅ 1-0 Zalgiris
✅ 3-0 Ljubljana
✅ 1-0 Ljubljana
✅ 3-2 Molde
✅ 2-1 Molde
🆚 2-2 Kopenhag
✅ 3-2 Manchester United

İlgini Çekebilir
Cim Bom kazandı UEFA ülke puan sıralaması ne oldu?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler