Maradona’nın ölümünde büyük gizem: “İki şüpheli var”

23.02.2021 - 21:37 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 21:41

25 Kasım 2020 tarihinde hayatını kaybeden Maradona’nın ölümüyle ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Maradona’nın ölümünde büyük gizem: “İki şüpheli var”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dünya futbolunun ve Arjantin’in simgesel kahramanlarından biri olan Maradona, 25 Kasım 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata gözlerini yummuştu. Maradona’nın 60 yaşında vefat etmesi üzerine ailesi, Maradona’nın ölümünde “ihmal” olduğunu savunup şikayette bulunmuştu. 

İlk etapta Maradona’nın hemşiresi Dahiana Madrid soruşturma kapsamına dahil edilmişti. Hemşire Madrid, bugün çok konuşulacak bir itirafta bulundu. İtalyan La Stampa gazetesinde yayınlanan haber, Maradona’nın ölümüne ilişkin sır perdesini araladı.

“İhmal” olduğunu kabul etti

3 Kasım 2020 tarihinde beyninden ameliyat olan Maradona, tedavisine evinde devam edilmesi üzerine hastaneden taburcu edilmişti. Bu süreçte Maradona’nın ihtiyacı olabilecek bütün ekipmanlar sigorta şirketi tarafından; yani Nancy Forlini üzerinden karşılanacaktı. Maradona’nın taşınma işlemlerini ise Medidom şirketinden Mariano Perroni üstlenmişti. 

Maradona’nın ölümü sonrası yapılan araştırmaların sonucunda, Perroni ve Forlini’nin bir numaralı sorumlu olduğu, Maradona’nın hemşiresi Dahiana Madrid tarafından açıklandı. Madrid’in ihtiyacı olabilecek tıbbi ekipmanların teslimatında gecikmelere neden olan ikili, Maradona’nın öldüğü 25 Kasım tarihinde ortada yoktu. 

8 Mart’ta karar veriliyor

Arjantinli savcılar, Maradona’nın doğru bir şekilde tedavi edilip edilmediğini öğrenebilmek için 8 Mart’ta 9 uzman doktordan oluşan bir grubu toplayacak. Bu toplantının sonucunda Maradona’nın ölümünde bir kasıt olup olmadığına dair son nokta koyulacak.

Maradona, yakın dostu Fidel Castro ve kendisi gibi futbolcu olan George Best ile aynı tarihte vefat etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler